Fazolová polévka je jednou z těch dobrých, sytých a hustých polévek, co klidně nahradí celé jídlo. Možná si k ní vezmete i kousek čerstvého pečiva (celý recept)
Fazolová polévka je jednou z těch dobrých, sytých a hustých polévek, co klidně nahradí celé jídlo. Možná si k ní vezmete i kousek čerstvého pečiva...
Na sádle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, zasypeme ji trochou mouky a usmažíme světlou jíšku. Pak přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou mrkev, celer,petržel a utřený česnek, a vše zalijeme vývarem.
Polévku přivedeme k varu, osolíme a okořeníme majoránkou. Vaříme dokud zelenina nezměkne. Těsně před koncem varu přidáme fazole (bez nálevu) a dovaříme.
Nakonec polévku dochutíme podle potřeby solí, můžeme přidat i nadrobno nakrájený česnek.