Fazolová polévka recept
Fazolová polévka je jednou z těch dobrých, sytých a hustých polévek, co klidně nahradí celé jídlo. Možná si k ní vezmete i kousek čerstvého pečiva
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 konzerva naložených fazolí
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1/4 celeru
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce sušené majoránky
- 1 lžíce vepřového sádla
- 2 l vývaru
- hladká mouka
- mořská sůl
Způsob přípravy
Na sádle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, zasypeme ji trochou mouky a usmažíme světlou jíšku. Pak přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou mrkev, celer,petržel a utřený česnek, a vše zalijeme vývarem.
Polévku přivedeme k varu, osolíme a okořeníme majoránkou. Vaříme dokud zelenina nezměkne. Těsně před koncem varu přidáme fazole (bez nálevu) a dovaříme.
Nakonec polévku dochutíme podle potřeby solí, můžeme přidat i nadrobno nakrájený česnek.