Izraelský salát z kuskusu s fenyklem a kozím sýrem
Izraelský salát z kuskusu s fenyklem a kozím sýrem je lehký oběd či večeře pro dospělé i pro děti. Tento exotický pokrm je velmi chutný a voňavý. (celý recept)
Izraelský salát z kuskusu s fenyklem a kozím sýrem je lehký oběd či večeře pro dospělé i pro děti. Tento exotický pokrm je velmi chutný a voňavý.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do pekáče nalij...
Izraelský salát z kuskusu s fenyklem a kozím sýrem je lehký oběd či večeře pro dospělé i pro děti. Tento exotický pokrm je velmi chutný a voňavý.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do pekáče nalijeme 3 lžíce oleje, na to položíme utřený česnek, očištěný a pokrájený fenykl, brokolici a květák. Osolíme, opepříme, důkladně promícháme a v předehřáté troubě pečeme 20 minut až půl hodiny, až zelenina zhnědne dozlatova a změkne.
Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Ochutíme ho solí, pepřem, citronovou kůrou oreganem, tymiánem a vinným octem.Důkladně ho promícháme a pak přidáme meruňky, oříšky a opečenou zeleninu.
Zlehka ještě jednou salát promícháme a jednotlivé porce posypeme nadrobeným kozím sýrem.