Izraelský salát z kuskusu s fenyklem a kozím sýrem recept
Izraelský salát z kuskusu s fenyklem a kozím sýrem je lehký oběd či večeře pro dospělé i pro děti. Tento exotický pokrm je velmi chutný a voňavý.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 balení izraelského kuskusu
- 1/2 lžičky nastrouhané citronové kůry
- 1 hrnek růžiček květáku
- 1 lžička nasekaného oregana
- 1 fenykl
- 1 hrnek růžiček brokolice
- 1/2 hrnku opražených lískových oříšků
- 1 lžička nasekaného tymiánu
- 3 lžíce nasekaných sušených meruněk
- 3 utřené stroužky česneku
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 1/4 hrnku nadrobeného kozího sýra
- sůl
- mletý černý pepř
- 4 lžíce olivového oleje
Způsob přípravy
Izraelský salát z kuskusu s fenyklem a kozím sýrem je lehký oběd či večeře pro dospělé i pro děti. Tento exotický pokrm je velmi chutný a voňavý. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do pekáče nalijeme 3 lžíce oleje, na to položíme utřený česnek, očištěný a pokrájený fenykl, brokolici a květák. Osolíme, opepříme, důkladně promícháme a v předehřáté troubě pečeme 20 minut až půl hodiny, až zelenina zhnědne dozlatova a změkne.
Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Ochutíme ho solí, pepřem, citronovou kůrou oreganem, tymiánem a vinným octem.Důkladně ho promícháme a pak přidáme meruňky, oříšky a opečenou zeleninu. Zlehka ještě jednou salát promícháme a jednotlivé porce posypeme nadrobeným kozím sýrem.