recepty

Izraelský salát z kuskusu s fenyklem a kozím sýrem


Izraelský salát z kuskusu s fenyklem a kozím sýrem je lehký oběd či večeře pro dospělé i pro děti. Tento exotický pokrm je velmi chutný a voňavý...
(celý recept)

Izraelský salát z kuskusu s fenyklem a kozím sýrem je lehký oběd či večeře pro dospělé i pro děti. Tento exotický pokrm je velmi chutný a voňavý. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do pekáče nalij...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 1 balení izraelského kuskusu
  • 1/2 lžičky nastrouhané citronové kůry
  • 1 hrnek růžiček květáku
  • 1 lžička nasekaného oregana
  • 1 fenykl
  • 1 hrnek růžiček brokolice
  • 1/2 hrnku opražených lískových oříšků
  • 1 lžička nasekaného tymiánu
  • 3 lžíce nasekaných sušených meruněk
  • 3 utřené stroužky česneku
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1/4 hrnku nadrobeného kozího sýra
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 4 lžíce olivového oleje

Způsob přípravy

Izraelský salát z kuskusu s fenyklem a kozím sýrem je lehký oběd či večeře pro dospělé i pro děti. Tento exotický pokrm je velmi chutný a voňavý. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do pekáče nalijeme 3 lžíce oleje, na to položíme utřený česnek, očištěný a pokrájený fenykl, brokolici a květák. Osolíme, opepříme, důkladně promícháme a v předehřáté troubě pečeme 20 minut až půl hodiny, až zelenina zhnědne dozlatova a změkne. Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Ochutíme ho solí, pepřem, citronovou kůrou oreganem, tymiánem a vinným octem.Důkladně ho promícháme a pak přidáme meruňky, oříšky a opečenou zeleninu. Zlehka ještě jednou salát promícháme a jednotlivé porce posypeme nadrobeným kozím sýrem.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Saláty

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu izraelský salát kuskusu fenyklem kozím sýrem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Izraelský salát z kuskusu s fenyklem a kozím sýrem

Naši partneři