Kimchi je kvašená zelenina. Jedná se o prastarý způsob uchovávání zeleniny s obrovských zdravotním přínosem. Tím největším je bezesporu vznik bakterií mléčného kvašení, které při pravidelném konzumování potravin obsahující tyto bakterie udržují zdravou střevní mikroflóru (celý recept)
Kimchi je kvašená zelenina. Jedná se o prastarý způsob uchovávání zeleniny s obrovských zdravotním přínosem. Tím největším je bezesporu vznik bakterií mléčného kvašení, které při pravidelném konzumová...
1 jablko, príp. trochu cukru -20 g (pro urychlení kvašení)
30-40 g soli
Černé koření, bobkový list, nori řasa, nové koření, fenykl, kopr (koření zvolte podle vaší chutě)
Způsob přípravy
Očistěte řepu a mrkev a nastrouhejte na hrubém struhadle. Kapustu nakrájíme na menší kousky. Jablko nakrájíme na měsíčky. Celou směs promícháme se solí a natlačíme do vhodné nádoby. Nezapomeňte poctivě vytlačit všechen vzduch ze směsi a nádobu uzavřete. Předpřipravené Kimchi odložte do tmavé teplé místnosti a nechejte kvasit.
Po 4-7 dnech máme Kimchi připravené ke konzumaci. Nádobu můžete v pohodě uchovávat v chladničce kde vydrží 7-10 dní.