recepty

Kimchi z červené řepy


Kimchi je kvašená zelenina. Jedná se o prastarý způsob uchovávání zeleniny s obrovských zdravotním přínosem. Tím největším je bezesporu vznik bakterií mléčného kvašení, které při pravidelném konzumování potravin obsahující tyto bakterie udržují zdravou střevní mikroflóru..
(celý recept)

Kimchi je kvašená zelenina. Jedná se o prastarý způsob uchovávání zeleniny s obrovských zdravotním přínosem. Tím největším je bezesporu vznik bakterií mléčného kvašení, které při pravidelném konzumová...

Ingredience receptu

  • 1 000 g červené řepy
  • 1 000 g hlávkové kapusty
  • 2 ks mrkve
  • 1 jablko, príp. trochu cukru -20 g (pro urychlení kvašení)
  • 30-40 g soli
  • Černé koření, bobkový list, nori řasa, nové koření, fenykl, kopr (koření zvolte podle vaší chutě)

Způsob přípravy

Očistěte řepu a mrkev a nastrouhejte na hrubém struhadle. Kapustu nakrájíme na menší kousky. Jablko nakrájíme na měsíčky. Celou směs promícháme se solí a natlačíme do vhodné nádoby. Nezapomeňte poctivě vytlačit všechen vzduch ze směsi a nádobu uzavřete. Předpřipravené Kimchi odložte do tmavé teplé místnosti a nechejte kvasit.

Po 4-7 dnech máme Kimchi připravené ke konzumaci. Nádobu můžete v pohodě uchovávat v chladničce kde vydrží 7-10 dní.


  • Kuchař: Adéla S.
  • Publikováno:

Kategorie: Saláty

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kimchi z červené řepy.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kimchi červené řepy .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kimchi z červené řepy

Naši partneři