Kimchi z červené řepy recept
Kimchi je kvašená zelenina. Jedná se o prastarý způsob uchovávání zeleniny s obrovských zdravotním přínosem. Tím největším je bezesporu vznik bakterií mléčného kvašení, které při pravidelném konzumování potravin obsahující tyto bakterie udržují zdravou střevní mikroflóru
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 000 g červené řepy
- 1 000 g hlávkové kapusty
- 2 ks mrkve
- 1 jablko, príp. trochu cukru -20 g (pro urychlení kvašení)
- 30-40 g soli
- Černé koření, bobkový list, nori řasa, nové koření, fenykl, kopr (koření zvolte podle vaší chutě)
Způsob přípravy
Očistěte řepu a mrkev a nastrouhejte na hrubém struhadle. Kapustu nakrájíme na menší kousky. Jablko nakrájíme na měsíčky. Celou směs promícháme se solí a natlačíme do vhodné nádoby. Nezapomeňte poctivě vytlačit všechen vzduch ze směsi a nádobu uzavřete. Předpřipravené Kimchi odložte do tmavé teplé místnosti a nechejte kvasit.
Po 4-7 dnech máme Kimchi připravené ke konzumaci. Nádobu můžete v pohodě uchovávat v chladničce kde vydrží 7-10 dní.