Krůtí sekaná recept
Na chalupu, na odpočinkový víkend se hodí jídlo, které můžeme jíst za tepla i za studena.
Proč si neupéct krůtí sekanou?
(celý recept)
Ingredience receptu
- ½ kg krůtí mleté maso
- 150 g sýr - Gouda
- řepkový olej
- 2 ks vajíčka
- žlutá paprika
- sůl
- černý pepř – mletý
- kuchyňská cibule – červená
- petrželka
- pažitka
- drcený kmín
- uzená červená paprika
Způsob přípravy
Předehřejeme si troubu. Pekáček si vyložíme pečícím papírem nebo vytřeme olejem.
Goudu a červenou cibuli si postupně rozsekáme v elektrickém sekáčku na jemno. Přendáme do hlubší mísy. Smícháme s mletým mase. Okořeníme a osolíme. Vmícháme na drobno nakrájené kostičky žluté papriky. Petrželku a pažitku si řádně omyjeme a nastříháme do mísy.
Vyklepneme vajíčka. Všechny suroviny důkladně zapracujeme do sebe. Rukama vytvoříme dvě šišky a rozložíme je do pekáčku.
Pekáček vložíme do trouby a pečeme. Během pečení lehce podlijeme vodou. Po upečení necháme vystydnout, nakrájíme a můžeme servírovat např. s bramborami. Dobrou chuť.