recepty

Hospodský vepřový guláš


Guláš, původně z maďarska, má u nás spoustu chutných variant. Jednou z nich je guláš z vepřového masa...
(celý recept)

Guláš, původně z maďarska, má u nás spoustu chutných variant. Jednou z nich je guláš z vepřového masa. Klasický guláš se podává s chlebem, ale je možné jako přílohu použít třeba knedlíky. Na sádle ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 500 g vepřové plece
  • 350 g cibule
  • 2 lžíce sádla nebo oleje
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • mletý černý pepř
  • 1 kostka masového bujónu
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • špetka chilli
  • 2 stroužky česneku
  • špetka majoránky
  • 1 bobkový list
  • 6 kuliček nového koření
  • 1/2 lžičky kmínu
  • sůl

Způsob přípravy

Guláš, původně z maďarska, má u nás spoustu chutných variant. Jednou z nich je guláš z vepřového masa. Klasický guláš se podává s chlebem, ale je možné jako přílohu použít třeba knedlíky. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájenou vepřovou plec, papriku a jen krátce osmahneme za stálého míchání, aby paprika nezhořkla. Pak zalijeme vodou, přidáme pepř, kmín, rajský protlak, chilli, nové koření, bobkový list a osolíme. Vaříme asi 1 až 1,5 hodiny do změknutí masa, pak přidáme dle potřeby vodu, masový bujón a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Vaříme ještě asi 2O minut. Do hotového guláše zamícháme rozetřený česnek a majoránku.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hospodský vepřový guláš.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hospodský vepřový guláš .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hospodský vepřový guláš

Naši partneři