Lilek s parmezánem je výborný zeleninový předkrm. Koření, bylinky a hlavně česnek mu dodají ten správný říz. (celý recept)
Lilek s parmezánem je výborný zeleninový předkrm. Koření, bylinky a hlavně česnek mu dodají ten správný říz.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů.Lilky omyjeme a nakrájíme na tlustší plátky. Necháme ...
Lilek s parmezánem je výborný zeleninový předkrm. Koření, bylinky a hlavně česnek mu dodají ten správný říz.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů.Lilky omyjeme a nakrájíme na tlustší plátky. Necháme je chvíli odležet, pak je otřeme a osušíme. Plátky lilků osolíme, opepříme, vložíme na vymazaný plech a v předehřáté troubě pečeme téměř do měkka.
Pak plátky lilků potřeme rajčatovou omáčkou, poklademe tenkými plátky česneku a posypeme oběma druhy sýra.
Plech znovu vložíme do předehřáté trouby a lilky zapečeme. Když se sýry roztaví, vyndáme plech z trouby a necháme chvilku chladnout. Před podáváním lilky posypeme nasekanou bazalkou.