recepty

Lilek s parmezánem


Lilek s parmezánem je výborný zeleninový předkrm. Koření, bylinky a hlavně česnek mu dodají ten správný říz...
(celý recept)

Lilek s parmezánem je výborný zeleninový předkrm. Koření, bylinky a hlavně česnek mu dodají ten správný říz. Troubu předehřejeme na 200 stupňů.Lilky omyjeme a nakrájíme na tlustší plátky. Necháme ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 2 hrnky rajčatové omáčky
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 hrnku strouhaného parmezánu
  • 1 hrnek pokrájené mozarelly
  • 1/2 lžíce olivového oleje
  • 2 středně velké lilky
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • čerstvá bazalka

Způsob přípravy

Lilek s parmezánem je výborný zeleninový předkrm. Koření, bylinky a hlavně česnek mu dodají ten správný říz. Troubu předehřejeme na 200 stupňů.Lilky omyjeme a nakrájíme na tlustší plátky. Necháme je chvíli odležet, pak je otřeme a osušíme. Plátky lilků osolíme, opepříme, vložíme na vymazaný plech a v předehřáté troubě pečeme téměř do měkka. Pak plátky lilků potřeme rajčatovou omáčkou, poklademe tenkými plátky česneku a posypeme oběma druhy sýra. Plech znovu vložíme do předehřáté trouby a lilky zapečeme. Když se sýry roztaví, vyndáme plech z trouby a necháme chvilku chladnout. Před podáváním lilky posypeme nasekanou bazalkou.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Zeleninové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Lilek s parmezánem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu lilek parmezánem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Lilek s parmezánem

Naši partneři