Malinové vepřové medailonky recept
Malinové vepřové medailonky jsou neodolatelné svou jemnou chutí. Jsou přitažlivé i tím, jak snadno je připraví i naprostý kuchař-amatér.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g vepřové panenky
- 1/2 lžičky nadrobno nasekané čerstvé máty
- 1 stroužek česneku
- 1/2 lžičky strouhaného zázvoru
- 2 lžičky nadrobno nasekané čerstvé bazalky
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 hrnek čerstvých malin
- 1 lžíce řepkového oleje
Způsob přípravy
Malinové vepřové medailonky jsou neodolatelné svou jemnou chutí. Jsou přitažlivé i tím, jak snadno je připraví i naprostý kuchař-amatér. Panenku nařežeme nožem šikmo na osm plátků. Každý z nich naklepeme vidličkou do tloušťky asi 12 mm. Do velké pánve nalijeme olej a zahřejeme ho na střední teplotu. Vepřové plátky na něm osmažíme po obou stranách, 3 až 4 minuty po každé. Pak je vyndáme děrovanou naběračkou z pánve a uložíme do tepla.
Nyní do pánve nasypeme zázvor, utřený česnek a přidáme sojovou omáčku. Vše důkladně ode dna promícháme. Přidáme bazalku, maliny a mátu. Všechno zvolna a za stálého míchání povaříme asi 2 až 3 minuty, až směs zhoustne. Malinovou omáčkou polijeme na talíři teplé vepřové panenky. Jako přílohu můžeme zvolit třeba divokou rýži.