Malinové vepřové medailonky recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Malinové vepřové medailonky jsou neodolatelné svou jemnou chutí. Jsou přitažlivé i tím, jak snadno je připraví i naprostý kuchař-amatér.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g vepřové panenky
  • 1/2 lžičky nadrobno nasekané čerstvé máty
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky strouhaného zázvoru
  • 2 lžičky nadrobno nasekané čerstvé bazalky
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 hrnek čerstvých malin
  • 1 lžíce řepkového oleje


Způsob přípravy

Malinové vepřové medailonky jsou neodolatelné svou jemnou chutí. Jsou přitažlivé i tím, jak snadno je připraví i naprostý kuchař-amatér. Panenku nařežeme nožem šikmo na osm plátků. Každý z nich naklepeme vidličkou do tloušťky asi 12 mm. Do velké pánve nalijeme olej a zahřejeme ho na střední teplotu. Vepřové plátky na něm osmažíme po obou stranách, 3 až 4 minuty po každé. Pak je vyndáme děrovanou naběračkou z pánve a uložíme do tepla.

Nyní do pánve nasypeme zázvor, utřený česnek a přidáme sojovou omáčku. Vše důkladně ode dna promícháme. Přidáme bazalku, maliny a mátu. Všechno zvolna a za stálého míchání povaříme asi 2 až 3 minuty, až směs zhoustne. Malinovou omáčkou polijeme na talíři teplé vepřové panenky. Jako přílohu můžeme zvolit třeba divokou rýži.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Malinové vepřové medailonky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Malinové vepřové medailonky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu malinové vepřové medailonky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Malinové vepřové medailonky

Kde najít informace



×