Nabídka
Přidej
recepty

Marináda na krkovici


Proč vůbec maso před tepelnou úpravou předem nakládat? Marinováním povýšíte chuť masa na další level, a také zvýšíte jeho křehkost a jemnost. Základem marinády by měl být olej, do nějž lze přidat například bylinky dle chuti. O zkřehnutí masa se postará kyselá složka marináda, kterou může být ocet nebo citronová šťáva. Kde by byla přílišná křehkost masa nežádoucí, tam lze tuto ingredienci vynechat.
(celý recept)

Proč vůbec maso před tepelnou úpravou předem nakládat? Marinováním povýšíte chuť masa na další level, a také zvýšíte jeho křehkost a jemnost. Základem marinády by měl být olej, do nějž lze přidat např...

Ingredience receptu

  • 65 ml olivového nebo slunečnicového oleje
  • 65 ml balzamikového octa
  • 4 stroužky česneku
  • 2 větvičky čerstvého rozmarýnu nebo 2 lžičky sušeného
  • 1 lžíce třtinového cukru

Způsob přípravy

Do plastové misky nalijeme olej a balzamikový ocet. Tento druh octa se vyrábí z vinných hroznů a má krásnou tmavou barvu a výraznou chuť. Přisypeme cukr a vše zamícháme.

Dále do misky přidáme nalámané větvičky rozmarýnu nebo sušené koření. Česnek oloupeme a plochou stranou nože jednotlivé stroužky zmáčkneme. Uvolní se tím aroma i chuť česneku. Přisypeme ho do marinády a opět vše promícháme.

Nyní už stačí jen maso vložit do misky, marinádou ho potřít ze všech stran, na 2 hodiny uložit do chladu, a poté ho upravit dle vybraného receptu.


  • Kuchař: Alena B.
  • Publikováno:

Kategorie: Dresinky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Marináda na krkovici.
Nebo hledejte podobné podle části názvu marináda krkovici .
Hledat podobné recepty na internetu jako Marináda na krkovici

Naši partneři