Perník na plech recept
Perník na plech je snadný a oblíbený moučník. Hotový perník můžeme také rozříznout a promazat marmeládou a povrch polít čokoládovou polevou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 vejce
- 1 prášek do perníku
- 1 hrnek mléka
- 0,5 hrnku rostlinného oleje
- 1 lžíce kakaa
- 2 lžíce nahrubo nasekaných mandlí
- olej na vymazání plechu
- cukr moučka na zdobení
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V míse smícháme všechnu mouku s práškem do perníku. Přidáme cukr, vejce, mléko, olej a nakonec i kakao a mandle. Vše důkladně promícháme.
Na plech vymazaný olejem rozprostřeme těsto a v předehřáté troubě ho pečeme 15 až 25 minut. Zapíchneme špejli doprostřed moučníku a vytáhneme-li ji čistou, je perník upečený.
Hotový perník necháme na plechu vychladnout a posypeme ho moučkovým cukrem.