Pstruh pečený v troubě recept
Pstruh pečený v troubě na másle je lehké, zdravé a téměř dietní jídlo. Podáváme ho většinou s bramborem, případně přidáme čerstvý zeleninový salát.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 čerstvý vykuchaný pstruh
- 1 citron
- sůl
- mletý černý pepř
- 50 g másla
- 1 snítka rozmarýnu nebo petrželky
Způsob přípravy
Troubu si předem předehřejeme na 200 stupňů. Pstruha důkladně omyjeme vně i zevnitř. Pak rybu pečlivě osolíme a opepříme na povrchu a stejně tak i uvnitř.
Pekáč vymažeme máslem a vložíme do něho pstruha, kterého jsme naplnili citronem nakrájeným na plátky a několika malými kousky másla.
Nakonec rybu posypeme nasekanými zelenými bylinkami , poklademe ji plátky ze zbylého másla a v předehřáté troubě pečeme 15 až 25 minut, podle velikosti.