Salát s tuňákem, bylinkami a sladkou kukuřicí recept
Rychlá večeře pro celou rodinu. Salát s tuňákem doplněný oblíbenými bylinkami.
(celý recept)
Ingredience receptu
- černý pepř – mletý
- 4 polévkové lžíce jogurt – bílý
- lístky bazalky
- lístečky oregana ( popř.pažitka nebo petrželka)
- sůl
- 4 polévkové lžíce kvalitní majonéza
- šťáva z citrónu
- 2 konzervy tuňák - ve vlastní šťávě
- 10 dkg sýr – eidam
- 1 ks paprika – červená
- 1 konzerva kukuřice - sterilovaná
Způsob přípravy
Slijeme si vodu z konzervy kukuřice. Kukuřici nasypeme do o hlubší mísy. Vyklepneme dvě celé konzervy tuňáka. Omyjeme si červenou papriku, pokrájíme jí a dáme do mísy. Na prkénku si rozkrájíme eidam a přesypeme k základu. Zamícháme. Okořeníme a osolíme.
Lehce okyselíme šťávou z citrónu. Nandáme pár lžic bílého jogurtu. Vmícháme kvalitní majonézu. Přisypeme lístečky oregana a voňavé bazalky. Můžeme použít i další oblíbené bylinky např. pažitku, petrželku apod.
Zapracujeme všechny suroviny a uložíme na chvíli do lednice. Jako přílohu doporučuji na másle opečený toust.
Skvělá varianta je i s domácími těstovinami. Dobrou chuť.