Rigatoni s pikantním salámem je jedno ze skvělých italských jídel. Pokud máme k dispozici rajčatovou pastu, můžeme ji použít místo čerstvých rajčat, tím se čas vaření ještě zkrátí. (celý recept)
Rigatoni s pikantním salámem je jedno ze skvělých italských jídel. Pokud máme k dispozici rajčatovou pastu, můžeme ji použít místo čerstvých rajčat, tím se čas vaření ještě zkrátí.
Cherry rajčata r...
Rigatoni s pikantním salámem je jedno ze skvělých italských jídel. Pokud máme k dispozici rajčatovou pastu, můžeme ji použít místo čerstvých rajčat, tím se čas vaření ještě zkrátí.
Cherry rajčata rozpůlíme, posypeme solí a pepřem a pečeme je v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 7 minut. Pak je vyndáme z trouby a necháme je vychladnout.
Ve velké pánvi zahřejeme olivový olej a přidáme k němu nakrájený pikantní italský salám a krátce ho opečeme.
Poté vysypeme salám na zvláštní talíř a do pánve na olej dáme utřený česnek, nakrájenou petržel a po minutě i opečená rajčata. Zamícháme a když se rajčátka rozpadnou, přidáme i olivy a salám. Omáčku krátce povaříme a odstraníme z plotny.
Ve velkém hrnci mezitím uvaříme v osolené vodě těstoviny podle návodu na obalu. Uvařené pak nasypeme do omáčky a vše důkladně zamícháme.
Podle své chuti pak můžeme hotové jídlo dosolit a opepřit.