recepty

Rybíz ala brusinky


Rybíz ala brusinky se skvěle hodí třeba ke svíčkové. Nebo k jiným masům, prostě všude tam, kde bychom použili naložené brusinky a zrovna je nemáme...
(celý recept)

Rybíz ala brusinky se skvěle hodí třeba ke svíčkové. Nebo k jiným masům, prostě všude tam, kde bychom použili naložené brusinky a zrovna je nemáme. Ve větším hrnci přivedeme k varu ocet se 120 ml ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí3 skleničky porce


Ingredience receptu

  • 0,5 kg červeného rybízu
  • 330 g cukru krupice
  • 120 ml octa
  • pár celých hřebíčků
  • kousek skořice
  • 200 ml vody

Způsob přípravy

Rybíz ala brusinky se skvěle hodí třeba ke svíčkové. Nebo k jiným masům, prostě všude tam, kde bychom použili naložené brusinky a zrovna je nemáme. Ve větším hrnci přivedeme k varu ocet se 120 ml vody, odstavíme ho z plotny a přisypeme otrhaný a dobře omytý rybíz. Promícháme ho s octovou vodou a hned vodu slijeme. Do kastrolu nasypeme scezený rybíz, přidáme zbytek vody, cukr, hřebíčky a kousek skořice. Dobře vše zamícháme a povaříme asi 10 minut. Celé koření nyní vyndáme a rybíz plníme do vyvařených horkých sklenic. Uzavřeme je víčkem a necháme vychladnout dnem vzhůru. Rybíz ala brusinky uchováváme stejně jako zavařeniny, v chladnu a temnu.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Přílohy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rybíz ala brusinky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rybíz ala brusinky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rybíz ala brusinky

Naši partneři