Rybíz ala brusinky se skvěle hodí třeba ke svíčkové. Nebo k jiným masům, prostě všude tam, kde bychom použili naložené brusinky a zrovna je nemáme. (celý recept)
Rybíz ala brusinky se skvěle hodí třeba ke svíčkové. Nebo k jiným masům, prostě všude tam, kde bychom použili naložené brusinky a zrovna je nemáme.
Ve větším hrnci přivedeme k varu ocet se 120 ml ...
Rybíz ala brusinky se skvěle hodí třeba ke svíčkové. Nebo k jiným masům, prostě všude tam, kde bychom použili naložené brusinky a zrovna je nemáme.
Ve větším hrnci přivedeme k varu ocet se 120 ml vody, odstavíme ho z plotny a přisypeme otrhaný a dobře omytý rybíz. Promícháme ho s octovou vodou a hned vodu slijeme.
Do kastrolu nasypeme scezený rybíz, přidáme zbytek vody, cukr, hřebíčky a kousek skořice.
Dobře vše zamícháme a povaříme asi 10 minut. Celé koření nyní vyndáme a rybíz plníme do vyvařených horkých sklenic. Uzavřeme je víčkem a necháme vychladnout dnem vzhůru. Rybíz ala brusinky uchováváme stejně jako zavařeniny, v chladnu a temnu.