recepty

Jedinečná mexická rýže


Mexická rýže, někdy také nazývaná španělská, je velice populární příloha v Severním Mexiku a na jihozápadní hranici Spojených států.V Mexiku je tato rýže známá pod jménem Arroz, v překladu "rýže"...
(celý recept)

Mexická rýže, někdy také nazývaná španělská, je velice populární příloha v Severním Mexiku a na jihozápadní hranici Spojených států.V Mexiku je tato rýže známá pod jménem Arroz, v překladu "rýže". Jes...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 3 lžíce (45ml) olivový olej
  • 1 hrnek (250ml) dlouhozrnné rýže, omyté a osušené
  • 1 lžička prolisovaného česneku
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 plechovka zeleninového vývaru nebo domácího
  • 1/2 plechovky rajského protlaku
  • 3 lžíce nadrobno nakrájeného, čerstvého koriandru (mají v kauflandu)

Způsob přípravy

Mexická rýže, někdy také nazývaná španělská, je velice populární příloha v Severním Mexiku a na jihozápadní hranici Spojených států.V Mexiku je tato rýže známá pod jménem Arroz, v překladu "rýže". Jestliže tam budete objednávat rýži, tak ji většinou dostanete vařenou ve vývaru s příchutí rajčat.Přidání rajčat, česneku a vývaru je typické pro mexičany, jak přidávat chutě do rýže. A jak na to? Mexická rýže se vyrábí tak, žese nechá zhnědnout bílá rýže v oleji. A zatímco rýže hnědne, tak se přidá česnek na ochucení. Jakmile začnou rýžová semínka hnědnout, tak se přidá rajčatová příchuť s vývarem na podušení. Tato rýže je zdaleka to nejlepší než cokoliv, co dostanete v restauraci nebo co koupíte v krámě.Tento recept je na 4-5 porcí. Vezmeme si velkou pánev, nalejeme na ni olej a dáme ji na plotnu na střední teplotu. Jakmile se olej zahřeje, tak přidáváme rýži. Pravidelně mícháme do té doby, než začne rýže zlatovět. V tu chvíli přidáme rajský protlak, zeleninový vývar a nasekaný čerstvý koriandr. Přidáme trochu na teplotě a mícháme, dokud se nám to nezačne vařit. V tu chvíli stáhneme teplotu na minimum, přikryjeme pokličkou a necháváme 15-20 minut dokud rýže neabsorbuje vodu a rýže nezměkne. Nakonec sundáme z plotny a necháme dalších 5-10 minut stát. Pak jen prohrábneme vidličkou na pročechrání. Podáváme horké!


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Vegetariánské

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Jedinečná mexická rýže.
Nebo hledejte podobné podle části názvu jedinečná mexická rýže .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jedinečná mexická rýže