Recept Jedinečná mexická rýže

Detail receptu na jídlo Jedinečná mexická rýže. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Jedinečná mexická rýže

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Mexická rýže, někdy také nazývaná španělská, je velice populární příloha v Severním Mexiku a na jihozápadní hranici Spojených států.V Mexiku je tato rýže známá pod jménem Arroz, v překladu "rýže". Jestliže tam budete objednávat rýži, tak ji většinou dostanete vařenou ve vývaru s příchutí rajčat.Přidání rajčat, česneku a vývaru je typické pro mexičany, jak přidávat chutě do rýže.

A jak na to? Mexická rýže se vyrábí tak, žese nechá zhnědnout bílá rýže v oleji. A zatímco rýže hnědne, tak se přidá česnek na ochucení. Jakmile začnou rýžová semínka hnědnout, tak se přidá rajčatová příchuť s vývarem na podušení. Tato rýže je zdaleka to nejlepší než cokoliv, co dostanete v restauraci nebo co koupíte v krámě.Tento recept je na 4-5 porcí.

Vezmeme si velkou pánev, nalejeme na ni olej a dáme ji na plotnu na střední teplotu. Jakmile se olej zahřeje, tak přidáváme rýži. Pravidelně mícháme do té doby, než začne rýže zlatovět.
V tu chvíli přidáme rajský protlak, zeleninový vývar a nasekaný čerstvý koriandr. Přidáme trochu na teplotě a mícháme, dokud se nám to nezačne vařit. V tu chvíli stáhneme teplotu na minimum, přikryjeme pokličkou a necháváme 15-20 minut dokud rýže neabsorbuje vodu a rýže nezměkne. Nakonec sundáme z plotny a necháme dalších 5-10 minut stát. Pak jen prohrábneme vidličkou na pročechrání. Podáváme horké!

Mexická rýže, někdy také nazývaná španělská, je velice populární příloha v Severním Mexiku a na jihozápadní hranici Spojených států.V Mexiku je tato rýže známá pod jménem Arroz, v překladu "rýže". Jes...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 40 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Jedinečná mexická rýže


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Jedinečná mexická rýže

Ingredience receptu Jedinečná mexická rýže

3 lžíce (45ml) olivový olej
1 hrnek (250ml) dlouhozrnné rýže, omyté a osušené
1 lžička prolisovaného česneku
1/2 lžičky kmínu
1/2 lžičky soli
1 plechovka zeleninového vývaru nebo domácího
1/2 plechovky rajského protlaku
3 lžíce nadrobno nakrájeného, čerstvého koriandru (mají v kauflandu)

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Vegetariánské
Hledat podobné recepty jako Jedinečná mexická rýže

Podobné recepty jako Jedinečná mexická rýže


×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů