článek

Moderní vychytávky, se kterými vytvoříte dokonalý dort


Chtěli byste připravit svým blízkým ke zvláštní příležitosti skutečně v..
(celý článek)

Chtěli byste připravit svým blízkým ke zvláštní příležitosti skutečně v...
Sdílejte obsah s přáteli



Chtěli byste připravit svým blízkým ke zvláštní příležitosti skutečně vydařený dort, nebo se jen rádi věnujete pečení a chtěli byste překvapit rodinu něčím skutečně výjimečným? U cukrářských výrobků je důležité především zdobení, korpusy na dorty zase potřebují kvalitní základ. Celkově se při pečení neobejdete bez několika profesionálních rad a vychytávek, pokud chcete, aby výsledek byl perfektní.

Dobře upečený korpus je základ pro každý dort
Při pečení dortu si dávejte pozor na příliš vysokou teplotu trouby, která může zdeformovat korpus. Zkuste nejprve péct na nižší teplotu a teprve ke konci trochu přidat, aby se vytvořila nazlátlá vrstva. Také můžete korpus v troubě umístit do nižšího patra. Některé nedokonalosti se dají později zamaskovat, ale asymetrický tvar dortu se zakrýt příliš dobře nedá. Jestliže máte přichystaný tvar výsledného dortu ve formě šablony, hodí se vám cukrářská pilka nebo nůž namočený v horké vodě. V případě, že se chystáte zdobit třípatrový dort, můžete jednotlivá patra zafixovat cukrářskými kolíčky.

Jak vytvořit jedinečnou cukrářskou dekoraci S výrobou cukrářského zdobení vám pomůže pečící papír. S jeho pomocí můžete vytvořit čokoládové ruličky, mřížky, obrázky nebo písmo. Stačí na jeho povrch nanést tvrdnoucí čokoládovou polevu do požadovaného tvaru, a poté jen počkat na zaschnutí. Čokoládovou drť vytvoříte tak, že nanesete na povrch papíru tenkou vrstvu rozehřáté čokoládové polevy a po zaschnutí ji budete seškrabávat dortovou špachtlí. Aby se dortová poleva krásně leskla, pořiďte si olej ve spreji a v tenké vrstvičce přestříkejte. Pomůže i lehké přetření alkoholem. Trendy pro zdobení jsou jedlé květy a čerstvé ovoce.

Cukrářské pomůcky, které oceníte
Pro usnadnění práce při pečení a zdobení se vám vyplatí speciální cukrářské potřeby Malátkovi. Dortové formy a šablony vám pomohou snadno získat finální tvar vašeho korpusu hned po upečení. Cukrářské zdobičky vám zase usnadní finální dodělávky. Zkrotit krém a nanést ho přesně tam, kam potřebujete, vám pomohou dortové stěrky, které oceníte i pří výrobě čokoládové drti a trubiček. Úžasný výsledek vám zajistí i stencily, což jsou dekorativní šablony pro vytvoření komplikovaných vzorů. Je lepší dort zdobit už na servírovacím podnose, ale pokud ho potřebujete přemístit, zkuste použít dlouhé kuchyňské obracečky, které pod něj opatrně vsunete a poté ho snadno přesunete. Hotový výtvor pak skladujte v chladu, ideálně v dortové krabici.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Rady a tipy

Sdílejte článek s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Naši partneři