recepty

Šumavská topinka


Šumavská topinka čerstvě připravená je výborným pikantním pohoštěním pro nečekanou návštěvu. Nebo ji můžeme podávat jako rychlou lehkou večeři...
(celý recept)

Šumavská topinka čerstvě připravená je výborným pikantním pohoštěním pro nečekanou návštěvu. Nebo ji můžeme podávat jako rychlou lehkou večeři....

Ingredience receptu

  • 8 plátků chleba
  • 6 vajec
  • 100 g strouhaného sýra
  • plnotučná hořčice
  • rostlinný olej na smažení
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • pár snítek zelené petržele

Způsob přípravy

Na rozpáleném oleji opečeme plátky chleba z obou stran. V malé pánvi na másle usmažíme míchaná vejce, která nezapomeneme osolit.

Každou topinku potřeme hořčicí, na ni navrstvíme horká míchaná vajíčka a vše posypeme strouhaným sýrem. Nakonec obloženou topinku ozdobíme zelenou petrželkou.

Chceme-li mít topinku s trochu ostřejší chutí, použijeme místo plnotučné hořčice jinou, pikantnější.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Předkrmy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Šumavská topinka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Šumavská topinka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Šumavská topinka

Naši partneři