Sdílet:

Vídeňská káva recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření5 minPočet porcí1 porce

Podíl na objevu vídeňské kávy nesou Turci a jejich obléhání Vídně v 17. století. Rakušané jejich útok odrazili a po turecké armádě zbyly v ležení pytle s kávou. Tmavý nápoj si brzy získal srdce Vídeňanů, kteří ho nejraděli pili s velkou porcí smetany, ideálně šlehané. Káva se smetanovou čepicí si brzy našla popularitu po celé Evropě a fanoušky má i u nás. Vídeňskou kávu lze připravit z kávy překapávané, z espressa, z kávy připravené v mokka konvičce nebo instatní kávy.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 lžička instantní kávy (espressa či překapávané kávy)
  • 2 lžíce vyšlehané smetany (min. 33%)


Způsob přípravy

Do vysoké sklenice nasypeme instantní kávu, kterou zalijeme horkou vodou nebo uvařené espresso či překapávanou kávu.

Kávu ozdobíme šlehačkou a cukr podáváme zvlášť.

Ke sklenici kávy servírujeme sklenku sodovky nebo vody.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vídeňská káva recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vídeňská káva.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vídeňská káva .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vídeňská káva

Kde najít informace



×