Vepřová panenka v omáčce recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Vepřová panenka v omáčce je pochoutka pro labužníky. Hodí se k ní vařené brambory, ale například i rýže, knedlíky, těstoviny.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 800 g vepřové panenky
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce hořčice
  • 1/2 l vývaru
  • 1 lžíce smetany
  • hladká mouka
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • olivový olej


Způsob přípravy

Panenku příčně nakrájíme na medailonky silné asi 2 cm. Lehce je naklepeme, z obou stran osolíme a okořeníme pepřem. Ve vyšší pánvi na horkém oleji je pak zprudka opečeme z obou stran dozlatova.

Opečené maso přendáme na talíř a do výpeku nasypeme nakrájenou cibuli, špetku pepře, soli a smažíme, až cibule zezlátne. Nyní ji zalijeme vývarem, přidáme hořčici, promícháme a necháme přejít varem. Tyčovým mixérem cibuli v pánvi rozmixujeme na hladkou omáčku.

Medailonky vrátíme do omáčky, podle potřeby přidáme vývar a dusíme maso do měkka. Nyní ve smetaně rozmícháme hladkou mouku a přidáme do omáčky. Podle potřeby přilijeme ještě vývar, sůl a koření a povaříme pár minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřová panenka v omáčce recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vepřová panenka v omáčce.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová panenka omáčce .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová panenka v omáčce

Kde najít informace



×