Staročeský bác neboli liťák recept
Staročeský bác neboli liťák. Bác je vlastně slaná "buchta" litá na pekáč, silně vymazaný sádlem a vysypaný celým mákem. Těsto zjemňuje strouhaný vařený brambor a dochucuje česnek s majoránkou. Upečený bác krájíme na kostky a takto podáváme strávníkům. 4,7 (12×) HELLE. 13 názorů.
Podobné recepty jako Staročeský bác neboli liťák
Klatovský báč recept
Postup přípravy. Z trošky vlažného mléka, droždí, lžičky mouky, špetky cukru připravíme kvásek. Brambory oloupáme a najemno nastrouháme, slijeme z nich vodu a smícháme z vejcem, moukou, zbylým mlékem, sádlem ze škvarky a vzešlým kváskem. Nakonec přidáme rozetřený česnek, sůl a koření.
Podobné recepty jako Klatovský báč
Bramborový bác zjednodušený
Postup přípravy receptu. 1. Zaděláme těsto spíš řidší, ochutíme jako na bramboráky, necháme vykynout na dvojnásobek. Plech s vysokým okrajem hodně vymastíme sádlem (použijeme tuk z vyškvařené slaniny), nalijeme těsto a znovu necháme vykynout. Pečeme ve středně teplé troubě, až okraje začnou růžovět.
Podobné recepty jako Bramborový bác zjednodušený
Jihočeský bramborový bác
Postup přípravy receptu. 1. Polovinu brambor uvaříme, druhou oloupeme a nastrouháme. Vychladlé uvařené brambory také nastrouháme. Smícháme syrové i uvařené brambory, přidáme mouku, vejce, posekané škvarky, mléko, česnek rozetřený se solí, pepř, kmín a podle chuti sůl.
Podobné recepty jako Jihočeský bramborový bác
Báč
Báč – pečený bramborák se slaninou. Vošouch, kramflek nebo báč (případně bác) jsou různá jména pro bramborové pokrmy, jejichž základ je dosti podobný bramborákům. Liší se v nuancích přípravy. Na Domažlicku se báč podával jako příloha k houbové omáčce s uzeným masem, pokud se udělal se škvarky, jedli
Podobné recepty jako Báč
Báč recept
Suroviny: mouka hladká, brambory, vejce, mléko, droždí, cukr, sůl, česnek, majoránka, mouka, tuk, máslo. Do asi 150ml mírně ohřátého mléka rozdrobíme droždí, přidáme trošku cukru a necháme vzejít. Do mísy dáme mouku, najemno nastrouhané brambory,….
Podobné recepty jako Báč
Bác s fantazií
1. Všechny ingredience smícháme. Vymažeme a vysypeme plech s vyšším okrajem. Pokryjeme těstem, poklademe ovocem a posypeme drobenkou. V předehřáté troubě pečeme cca při 175 °C asi 30 min. 2. Velmi rychlý a naprosto univerzální recept. 3. Místo ovoce je možné použít tvarohovou náplň s rozinkami, rybí
Podobné recepty jako Bác s fantazií
Nové recepty
Bramborový bác zjednodušený Zaděláme těsto spíš řidší, ochutíme jako na bramboráky, necháme vykynout na dvojnásobek. Plech s vysokým okrajem hodně vymastíme sádlem (použijeme tuk...
Podobné recepty jako Novéy
Domažlický bramborák recept
Postup přípravy. Z trošínky mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Brambory nastrouháme a smícháme s utřeným česnekem, kváskem a ostatními surovinami. Těsto dáme do sádlem vymazané formy, necháme nakynout a upečeme. Během pečení několikrát potřeme rozpuštěným sádlem.
Podobné recepty jako Domažlický bramborák
Bramborákové kynuté placičky recept
Suroviny: brambory, brambory, mouka hladká, vejce, mléko, droždí, sůl, česnek, majoránka, česnek. Syrové brambory ustrouháme, slijeme přebytečnou vodu, přidáme vařené brambory, utřený česnek, sůl, majoránku, špetku pepře a v mléce vykynuté….
Podobné recepty jako Bramborákové kynuté placičky
Vyzkoušené recepty ty, o kterých se diskutuje
Bramborový bác zjednodušený Zaděláme těsto spíš řidší, ochutíme jako na bramboráky, necháme vykynout na dvojnásobek. Plech s vysokým okrajem hodně vymastíme sádlem (použijeme tuk...
Podobné recepty jako Vyzkoušenéy ty, o kterých se diskutuje
Kynutý bramborák II. recept
2. 2014 10:59 +1 další fotka Přidat fotku Suroviny 150 g strouhaných vařených brambor 300 g strouhaných syrových brambor 160-200 g hladké mouky 180 g vody lžička cukru 1,5-2,5 lžičky soli 1 vejce větší cibule (asi 80 g) 100 g uzeného bůčku 2 lžíce oleje 2-3 stroužky česneku majoránka drcený kmín mle
Podobné recepty jako Kynutý bramborák II.
Tvarůžkový bác recept
Brambory nahrubo nastrouháme a vymačkáme z nich vodu. Přidáme vlažné mléko, utřený česnek, vejce, rozdrobené kvasnice, sůl, koření a tolik mouky, aby vzniklo těsto o něco hustší než na lívance. Do něj zamícháme na větší kousky pokrájené tvarůžky (to celé můžeme ještě vylepšit na větší kousky pokráje
Podobné recepty jako Tvarůžkový bác
Bramborový guláš III.
2.Na oleji si zlehka osmahneme nakrájenou cibulku. 3. 3.Na cibulku dáme salám a smažíme dokud se salám nezačne opékat. 4. 4.Až je salám skoro hotový, přidáme sladkou papriku a mícháme,aby se nám nepřichytla na dno kastrolku. 5. 5.Po chvíli přidáme nakrájené brambory. 6. 6.Přidáme majoránku, kmín, ma
Podobné recepty jako Bramborový guláš III.
Bramborový guláš recept
Bramborový guláš. Bramborový guláš je chutí velmi podobný klasickému, ale výhodu má v jednodušší a kratší tepelné úpravě. Místo hovězího masa přidáme špekáčky, nebo měkký salám a brambory. Je hustý a ani není třeba zahušťovat. 4,7 (25×) Hanna. 12 názorů. 40 min. 24.
Podobné recepty jako Bramborový guláš
Bramborový salát III. recept
Totéž uděláme se zeleninou. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme hrášek a ostatní zeleninu drobně nakrájenou. Přidáme na kostičky vajíčka. Zamícháme, osolíme, zakápneme, worchestrovou omáčkou a octovou vodou přislazenou kostkou cukru. Vmícháme majonézu a dáme odležet.
Podobné recepty jako Bramborový salát III.
Bramborový gulášek recept
Bramborový gulášek. Brambory, uzenina, cibule a koření - pár základních surovin, ze kterých můžete během chvilky uvařit vydatný pokrm. Ať už k obědu či večeři, bramborový guláš zasytí i zahřeje. Tradičně podáváme s chlebem. 4,8 (28×) teta.verca. 29 názorů.
Podobné recepty jako Bramborový gulášek
Bramborový guláš s růžičkovou kapustou a bůčkem. recept ...
Ve větším hrnci osmahneme na tuku kolečka cibule, přidáme půlené kapustičky, bůček a kostky brambor. Podlijeme a dusíme, až je vše měkké. Dochutíme pepřem a solí. Zahustíme jíškou, dobře povaříme a úplně na konec ochutíme česnekem. Uvařeno. Přidat do oblíbených (34x) Přidat poznámku. Nahlásit chybu
Podobné recepty jako Bramborový guláš s růžičkovou kapustou a bůčkem. ...
Bramborový koláč francouzský recept
Postup přípravy. Syrové, oloupané a umyté brambory nastrouháme na tenké plátky na okurkovém struhadle a dáme vysušit. Uzeniny nakrájíme na kostičky a promícháme se sýrem, který nastrouháme nahrubo. Cibuli nakrájíme an tenké plátky, česnek také na plátky. Zapékací mísu vymastíme máslem, pokapeme olej
Podobné recepty jako Bramborový koláč francouzský
Bramborový třesenec s uzeným tvarohem recept
Brambory oloupeme a nastrouháme na slzičkovém struhadle na vál nebo do větší mísy. Anglickou slaninu natrháme na kousky (pokud ji máme vcelku, tak nakrájíme na kostičky) a opečeme dokřupava. K tuku, který slanina pustila, přidáme 2 lžíce sádla a zesklovatíme na něm pokrájenou cibulku.
Podobné recepty jako Bramborový třesenec s uzeným tvarohem
Bramborový guláš buřtguláš recept
Postup přípravy. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Buřty nakrájíme na menší kousky a společně s cibulí je osmažíme na rozpáleném oleji. Jakmile bude mít cibule a maso zlatavou barvu, zasypeme obojí sladkou a pálivou paprikou. Hrnec odstavíme, základ guláše promícháme, aby paprika pustila barvu,
Podobné recepty jako Bramborový guláš buřtguláš
Hluchec recept
Moje tchýně mě naučila vynikající KYNUTÝ BRAMBORÁK,který chutná snad každému,kdo ho okusil. Recept: 90 dkg brambor nastrouhaných na jemno, 45 dkg hrubé mouky, 1 ks droždí, 1/4 l horkého mléka, 1 vejce, 7 stroužků utřeného česneku, sůl, pepř, kmín, majoránka, to vše dle chuti. Vše smícháme a necháme
Podobné recepty jako Hluchec
TRIO-buřt-brambor guláš recept
Orestujeme tak, aby klobásky opustil v nich ukrytý tuk. V trošce oleje rozmícháme mletou papriku a přidáme do hrnce společně s bobkovým listem a novým kořením. Nakrájené syrové brambory na kostičky přidáme také a zalijeme vodou a lehce vaříme na mírném ohni.
Podobné recepty jako TRIO-buřt-brambor guláš