Cassoulet specialita jižní Francie recept
Cassoulet je jídlo pocházející z jihu Francie , které obsahuje maso (obvykle vepřové, husí, kachní a někdy skopové) a bílé fazole . Pokrm je pojmenován podle tradiční varné nádoby, cassole, hlubokého, kulatého, kameninového hrnce s šikmými stranami.
Podobné recepty jako Cassoulet specialita jižní Francie
Cassoulet z PH po staročesku recept
Fazole namočíme na 24 hodin. Uchováváme v lednici, aby nedošlo ke kvašení, příp. vyměníme 2-3x vodu. Druhý den přendáme zcezené fazole do PH....
Podobné recepty jako Cassoulet z PH po staročesku
Cassoulet s vepřovou krkovicí a kachnou
Cassoulet je typickým jídlem jihozápadní Francie. Existuje nekonečná řada verzí tohoto pokrmu a stojí za to vyzkoušet různé kombinace a najít tu, která vás bude bavit nejvíc. Je to krásné jídlo, kterým pohostíte velkou společnost, ideální na rodinná setkání všeho druhu.
Podobné recepty jako Cassoulet s vepřovou krkovicí a kachnou
Cassoulet II.
Cibuli, celer, mrkev a šunku nakrájíme na větší kousky. Rozdrtíme si česnek. Plechovky fazolí slijeme a propláchneme. Na pánvi rozehřejeme olej a dáme cibuli, česnek, celer a mrkev a povaříme 5 min., mícháme během vaření.
Podobné recepty jako Cassoulet II.
Kachní cassoulet s fazolemi
Do většího kastrolu nasypejte cibuli, česnek a restujte za stálého míchání po dobu 5 minut. Poté přidejte již upravené ingredience: vepřové, uzenou slaninu, klobásy, kachní stehna, tymián a zalijte citronovou šťávou.
Podobné recepty jako Kachní cassoulet s fazolemi
VIDEO: Vepřová kotleta s cassoulet
Orestované chorizo přidejte k zeleninovému základu a na pánvičce ještě nechte opražit trochu strouhanky. V míse smíchejte uvařené fazole, zeleninový základ s chorizem, nasekaný tymián, petrželku a pažitku, opraženou strouhanku, zalijte dvěma lžícemi vývaru z fazolí, promíchejte a podávejte s opečeno
Podobné recepty jako VIDEO: Vepřová kotleta s cassoulet
Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý
Jí se buď samotné nebo s bagetou. Francouz by možná byl proti tomu nazývat tohle jídlo Cassouletem, ale u nás se nemusíme trápit tradičním, sice skvělým, ale pracným receptem, a můžeme si pochutnat i takto.
Podobné recepty jako Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý
Cassoulet s klobáskami
Pokud neseženete šalotky, použijte místo nich asi 3 klasické cibule. K hotovému jídlu se skvěle hodí dušený květák nebo brokolice.
Podobné recepty jako Cassoulet s klobáskami
Ceasar salát
Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý Castagnaccio - italský kaštanový koláč Ceasar salat II. Cejn na bylinkách Celer na podmáslí Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou Celer s křupavou sýrovou strouhankou
Podobné recepty jako Ceasar salát
Cassislikér
Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý Castagnaccio - italský kaštanový koláč Ceasar salát Ceasar salat II. Cejn na bylinkách Celer na podmáslí Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou Celer s křupavou sýrovou strouhankou
Podobné recepty jako Cassislikér
Cejn na bylinkách
Cassoulet II. Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý Castagnaccio - italský kaštanový koláč Ceasar salát Ceasar salat II. Celer na podmáslí Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou Celer s křupavou sýrovou strouhankou Celer s taveným šunkovým sýrem Celer s uzeným masem - zapékaný
Podobné recepty jako Cejn na bylinkách
CARROT CAKE
Utreme zloutky s cukrem, pridame vsechny ingredience.Cream cheese namichame s cukrem a trochou mleka, tak aby to bylo vlacne.
Podobné recepty jako CARROT CAKE
Rillettes (rijet) recept
"Cassoulet" z PH po staročesku . Hovězí líčka na sardeli a kapary . Rozmarýnová kotleta s hrubozrnnou hořčicí z PH . Králičí hřbety na víně s ořechy a adžikou . Vepřová plec s řapíkatým celerem v PH . Skopové na slanině s česnekem a rozmarýnem v PH .
Podobné recepty jako Rillettes (rijet)
Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem
Oddělte bílky a žloutky. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky, tekutý (!) med a olej ušlehejte mixérem do hladka. Vmíchejte nastrouhaný zázvor a kůru z pomeranče.
Podobné recepty jako Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem
Castagnaccio italský kaštanový koláč
Spíš než koláč bychom italské castagnaccio mohli nazvat omeletou o šířce 1-2 cm, kdo očekává nadýchaný koláč bude zklamán. Tento pokrm byl v dřívějších dobách jídlem chudých, na podzim kaštany patřily mezi hlavní potravinu toskánských rolníků, býval servírován místo chleba s trochou soli.
Podobné recepty jako Castagnaccio italský kaštanový koláč
Celer s uzeným masem zapékaný
Cassoulet II. Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý Castagnaccio - italský kaštanový koláč Ceasar salát Ceasar salat II. Cejn na bylinkách Celer na podmáslí Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou Celer s křupavou sýrovou strouhankou Celer s taveným šunkovým sýrem
Podobné recepty jako Celer s uzeným masem zapékaný
Cherry rajčátka Confit
Masité confity Nejpopulárnější masitý confit ve Francii je confit d´oie, nebo confit de canárd (husí nebo kachní stehno zapečené v sádle) které stejně tak jako cassoulet, se prodává dokonce konzervované.
Podobné recepty jako Cherry rajčátka Confit
Máslové kuře s miso pastou a česnekem
Miso pasta se nehodí jen pro přípravu polévky, ale slouží i jako skvělé dochucovadlo. Ve spojení s máslem a upečeným česnekem vytvoří naprosto dokonalou omáčku.
Podobné recepty jako Máslové kuře s miso pastou a česnekem
Husí stehna s hrachem a kroupami (v šouletu)
Časem prověřené jídlo původem ze židovské kuchyně vás obrní proti zimě i nepřízni osudu. Jeho vzdálenou ozvěnu najdeme i ve francouzské venkovské kuchyni – s fazolemi místo hrachu a krup – jako takzvaný cassoulet.
Podobné recepty jako Husí stehna s hrachem a kroupami (v šouletu)
Carská pomazánka
Casimir (Kazimír) Casis Cassidyho jahodový piškot Cassislikér Cassoulet Cassoulet II. Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý Castagnaccio - italský kaštanový koláč Ceasar salát Ceasar salat II.
Podobné recepty jako Carská pomazánka
Celer se sardelovou pastou
Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý Castagnaccio - italský kaštanový koláč Ceasar salát Ceasar salat II. Cejn na bylinkách Celer na podmáslí Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou Celer s křupavou sýrovou strouhankou Celer s taveným šunkovým sýrem Celer s uzeným masem - zapékaný
Podobné recepty jako Celer se sardelovou pastou
Ceasar salat II.
Cassoulet Cassoulet II. Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý Castagnaccio - italský kaštanový koláč Ceasar salát Cejn na bylinkách Celer na podmáslí Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou Celer s křupavou sýrovou strouhankou Celer s taveným šunkovým sýrem
Podobné recepty jako Ceasar salat II.
Celer s křupavou sýrovou strouhankou
Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý Castagnaccio - italský kaštanový koláč Ceasar salát Ceasar salat II. Cejn na bylinkách Celer na podmáslí Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou
Podobné recepty jako Celer s křupavou sýrovou strouhankou
Carrot Cake II
2. Přidáme mouku, sodu, prášek do pečiva, skořici a olej a sůl a pořádně zamícháme.
Podobné recepty jako Carrot Cake II
Nové recepty
Cassoulet III.- rychlejší a skoro… Namočené fazole uvařit do měkka. Na sádle osmažit cibulku, slaninu a maso, vše na kostičky, osolit, okořenit, péci, příp. trochu podlévat.
Podobné recepty jako Novéy
Švýcarska specialita Berner rösti recept
Cassoulet - specialita jižní Francie . Vepřové plátky s cibulovou omáčkou a Rösti . Svítek - specialita z Vysočiny podávaná s koprovou omáčkou . Vypečená brambůrka s parenicou . Nastavovaná kaše s medvědím česnekem . Bramborové knedlíky . Brambůrky od Viktorky .
Podobné recepty jako Švýcarska specialita Berner rösti
Carská pita (srbská kuchyně)
V míse šleháním spojte bílky se žloutky, potom přidejte kelímek bílého jogurtu a stejný kelímek použijte jako odměrku pro další ingredience.
Podobné recepty jako Carská pita (srbská kuchyně)
Casimir (Kazimír)
Na oleji osmažíme kuřecí kousky a ochutíme solí, vegetou, citronovým pepřem a kari (hodně). Do masa přidáme nakládané žampiony (bez nálevu), sladké naložené ovoce (též bez štávy), kari omáčku a sladkou smetanu.
Podobné recepty jako Casimir (Kazimír)
Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou
Cassidyho jahodový piškot Cassislikér Cassoulet Cassoulet II. Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý Castagnaccio - italský kaštanový koláč Ceasar salát Ceasar salat II.
Podobné recepty jako Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou
Celer s taveným šunkovým sýrem
Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý Castagnaccio - italský kaštanový koláč Ceasar salát Ceasar salat II. Cejn na bylinkách Celer na podmáslí Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou Celer s křupavou sýrovou strouhankou
Podobné recepty jako Celer s taveným šunkovým sýrem
Cassidyho jahodový piškot
Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý Castagnaccio - italský kaštanový koláč Ceasar salát Ceasar salat II. Cejn na bylinkách Celer na podmáslí Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou
Podobné recepty jako Cassidyho jahodový piškot
Tartiflette savojská špecialita recept
Postup přípravy receptu. Zemiaky nešúpeme pred varením, aby nič nestratili zo svojej chute. Spomínam zemiaky na pečenie a to z jedného jediného dôvodu - existujú 2 typy zemiakov - zemiaky, ktoré používame na zamiakovú kašu majú po uvarení múčnu textúru, preto sa ľahšie pučia na kašu (samozrejme ani
Podobné recepty jako Tartiflette savojská špecialita