recepty

Vepřová roláda s nádivkou


Vepřová roláda s nádivkou a s vybranou přílohou je skvělý sváteční oběd. Tou přílohou mohou být například jakkoliv upravené brambory...
(celý recept)

Vepřová roláda s nádivkou a s vybranou přílohou je skvělý sváteční oběd. Tou přílohou mohou být například jakkoliv upravené brambory....

Ingredience receptu

  • 1 kg vepřového masa
  • 100 ml mléka
  • 2 až 3 rohlíky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 100 g anglické slaniny
  • mletý černý pepř
  • mořská sůl
  • zelená petrželka
  • čerstvý tymián

Způsob přípravy

V míse přelijeme nakrájené rohlíky mlékem, přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu, utřený česnek, špetku soli, pepře a nadrobno nasekanou petrželku a tymián. Vše důkladně promícháme. Nakonec do nádivky zlehka přimícháme tuhý sníh z bílků. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.

Z vepřového masa si připravíme oválný plát. Lehce ho naklepeme. Doprostřed plátu masa naneseme nádivku a maso stočíme do pevné rolády. Roládu převážeme potravinovým provázkem.

Připravenou roládu položíme do pekáče a trochu ji podlijeme vodou. Pekáč přiklopíme víkem a pečeme v předehřáté troubě 20 minut. Pak snížíme teplotu trouby na 160 stupňů a pečeme dalších 90 až 120 minut. Během pečení občas roládu polijeme výpekem.

Po upečení odstraníme provázek a nakrájíme roládu na plátky.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Vepřové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vepřová roláda s nádivkou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová roláda nádivkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová roláda s nádivkou

Naši partneři