Vepřová roláda s nádivkou recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření3 minPočet porcí6 porcí

Vepřová roláda s nádivkou a s vybranou přílohou je skvělý sváteční oběd. Tou přílohou mohou být například jakkoliv upravené brambory.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg vepřového masa
  • 100 ml mléka
  • 2 až 3 rohlíky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 100 g anglické slaniny
  • mletý černý pepř
  • mořská sůl
  • zelená petrželka
  • čerstvý tymián


Způsob přípravy

V míse přelijeme nakrájené rohlíky mlékem, přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu, utřený česnek, špetku soli, pepře a nadrobno nasekanou petrželku a tymián. Vše důkladně promícháme. Nakonec do nádivky zlehka přimícháme tuhý sníh z bílků. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.

Z vepřového masa si připravíme oválný plát. Lehce ho naklepeme. Doprostřed plátu masa naneseme nádivku a maso stočíme do pevné rolády. Roládu převážeme potravinovým provázkem.

Připravenou roládu položíme do pekáče a trochu ji podlijeme vodou. Pekáč přiklopíme víkem a pečeme v předehřáté troubě 20 minut. Pak snížíme teplotu trouby na 160 stupňů a pečeme dalších 90 až 120 minut. Během pečení občas roládu polijeme výpekem.

Po upečení odstraníme provázek a nakrájíme roládu na plátky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřová roláda s nádivkou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vepřová roláda s nádivkou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová roláda nádivkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová roláda s nádivkou

Kde najít informace



×