Dušené hovězí se zeleninou z jednoho hrnce podle Zdeňka ...
4 porce. 60 minut. Suroviny. hovězí kýta (nebo kližka) 750 g. rostlinný olej 2 lžíce. cibule (velká ) 1 ks. hladká mouka 2 lžíce. loupaná rajčata (konzervovaná ) 1 plechovka. bobkový list 2 ks. brambory 3 ks. mrkev (velká ) 1 ks. červená paprika 1/2 ks. žlutá paprika 1/2 ks. sůl. čerstvě namletý pepř. Postup přípravy.
Podobné recepty jako Dušené hovězí se zeleninou z jednoho hrnce podle Zdeňka ...
Dušené hovězí maso recept
Postup přípravy. Maso očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu na sádle cibuli osmahneme, na ní pak i maso. Osolíme, přidáme koření, podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka. Podušenou směs nalijeme do sklenic asi do 2/3-3/4, zavřeme víčky s červenou gumičkou (ještě stále se dají koupit ...
Podobné recepty jako Dušené hovězí maso
Hovězí plátky na černém pivu recept
Mezitím nakrájíme na půlměsíčky mrkev a petržel, na hrubo cibuli, česnek na plátky a vše orestujeme do růžova v hlubším hrnci. Na osmaženou směs zeleniny klademe plátky hovězího masa, podlijeme černým pivem a dáme do předehřáté trouby péci (200-250 stupňů). Pečeme cca 2 hodiny. Během pečení nezapomínáme podlévat černým pivem.
Podobné recepty jako Hovězí plátky na černém pivu
Hovězí plec na černém pivu, dušená v papiňáku recept ...
Pokud budeme maso dusit v obyčejném hrnci, podlijeme pivem a vývaru přidáme tolik, aby bylo maso z poloviny ponořené. Za občasného podlití vývarem dusíme doměkka cca 160 minut. Záleží na kvalitě masa. Měkké maso z hrnce vytáhneme a uchováme v teple. Šťávu v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem a podle potřeby dochutíme ...
Podobné recepty jako Hovězí plec na černém pivu, dušená v papiňáku ...
Hovězí na černém pivu
Maso nakrájíme na kostky, osmahneme na oleji, přidáme cibuli a česnek. Znovu osmahneme, zalijeme 1/4 l piva, přidáme 1/2 láhve kečupu, feferonky, mletou papriku, sojovou omáčku, pepř a osolíme podle chuti. Dusíme do změknutí masa. Poté vyjmeme feferonky, přidáme zbytek kečupu a podle hustoty omáčky ještě pivo.
Podobné recepty jako Hovězí na černém pivu
Hovězí na celeru
Na rozpuštěné slanině zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme naložené maso i s celerem. Zalijeme marinádou, podlijeme vývarem a přidáme víno. Zvolna dusíme asi hodinu a půl. Druhou polovinu celeru nastrouháme a přidáme do omáčky. Nakonec přilijeme kysanou smetanu a dusíme ještě asi 20 minut.
Podobné recepty jako Hovězí na celeru
Dušená hovězí líčka na pivu s podmáslovými knedlíky ...
Černé pivo dodá pokrmu výraznou, jemně nasládlou chuť a skvěle ho doplní jednoduché knedlíky z podmáslí. 4 porce. 120 minut. anglická. Maso. hladká mouka 50 g. hovězí líčka (nakrájená na 4cm kostky) 1 kg. olivový olej 3 lžíce. cibule (najemno nakrájená) 1 ks. česnek (najemno nasekaný) 1 stroužek. rajský protlak 3 lžíce.
Podobné recepty jako Dušená hovězí líčka na pivu s podmáslovými knedlíky ...
Divoké hovězí s hrubozrnnou hořčicí na černém pivě ...
Mezitím nakrájíme cibuli a špek nadrobno a vhodíme na rozpálené sádlo, restujeme dozlatova. Přihodíme maso a necháme zatáhnout. Podlijeme černým pivem, přihodíme koření, přikryjeme poklicí a necháme zredukovat. Poté průběžně podléváme vodou (nebo zeleninovým vývarem) do té doby, až je maso měkké.
Podobné recepty jako Divoké hovězí s hrubozrnnou hořčicí na černém pivě ...
Dušené hovězí se zeleninou recept
Pokud pustila málo tuku, přidáme trochu oleje a přisypeme cibuli, kterou necháme mírně zhnědnout. Přidáme nakrájené maso, necháme zatáhnout, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Dusíme cca hodinku, do změknutí masa. Mezitím si očistíme zeleninu, mrkev nakrájíme na kolečka, květák rozebereme na malé kousky a i s hráškem přidáme k podušenému masu.
Podobné recepty jako Dušené hovězí se zeleninou
Dušené hovězí na pepři z Lokálu U Bílé kuželky
4 porce. 60 minut. česká. Suroviny. hovězí lůj 100 g. cibule (najemno nakrájená) 500 g. hovězí krk 400 g. hovězí vývar 1,2 litru. sádlo 30 g. hladká mouka 37 g. drcený kmín 1 lžička. rýže (k podávání) 600 g. sůl. černý pepř (celý ) 1 hrst. čerstvě namletý pepř. Prověřené recepty na klasické české omáčky. Postup přípravy.
Podobné recepty jako Dušené hovězí na pepři z Lokálu U Bílé kuželky
Dušené hovězí kostky recept
1. 2020 18:10. recepty73. Tady může být vaše fotka :) Přidat fotku. Suroviny. 3. 700 g hovězího masa: plec, kližka, krk, pupek... 100 g uzeného špeku. 200 g cibule. 1 menší palice česneku. sůl dle chuti. pepř mletý dle chuti. půl lžičky drceného kmínu. 1 lžička mletého zázvoru. vývar dle potřeby. Naše kuchařky. právě v prodeji. Do obchodu.
Podobné recepty jako Dušené hovězí kostky
Hovězí guláš na černém pivu recept
Dosolíme, opepříme, přilijeme černé pivo, pár kapek worčestru, 3 PL protlaku a prolisovaný česnek. Dusíme doměkka (za stálého podlévání černým pivem, případně vodou). Ke konci přidáme trošku majoránky. Zahustíme strouhankou. Uvařeno. Přidat do oblíbených (57×) Přidat poznámku. Nahlásit chybu v receptu. Hovězí maso. Omáčky. Pro začátečníky.
Podobné recepty jako Hovězí guláš na černém pivu
Dušené hovězí na hořčici a zelenině recept
Ve výpeku na pánvi orestujeme na hrubo nakrájenou cibuli, mrkev a červenou papriku. Vše poté společně s výpekem, přidáme do hrnce k masu a podlijeme do ¾ masa horkou vodou. Přidáme k masu 8 kuliček nového koření a 3 bobkové listy. Maso dusíme v hrnci pod pokličkou cca 3 hodiny a to tak, aby obsah hrnce nevřel, ale jen probublával.
Podobné recepty jako Dušené hovězí na hořčici a zelenině
Hovězí maso na špeku a kořenové zelenině recept
Podlijeme malým množstvím horkého vývaru, přidáme kmín, nové koření a bobkový list a necháme dusit. Kontrolujeme po 10-15 minutách a podle potřeby doléváme horký vývar. Podle druhu masa dusíme téměř doměkka. U zadního hovězího je nejlepší až hodinu a půl. Mezitím oloupeme mrkev a celer, mrkev nakrájíme na silná kolečka a celer na menší kousky.
Podobné recepty jako Hovězí maso na špeku a kořenové zelenině
Hovězí na černém pivě s houbami recept
Postup přípravy. Na sádle zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, na ní necháme zatáhnout plátky osoleného a opepřeného hovězího. Přidáme houby, koření, zalijeme černým pivem a dusíme v tlakáči asi 45 minut. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Podobné recepty jako Hovězí na černém pivě s houbami
Burgundské dušené hovězí
kližka hovězí, máslo, ramínka vepřová uzená, cibule, česnek, mrkev, petrželka, bobkový list, sůl, pepř, tymián sušený, protlak rajčatový, víno červené suché, houby naložené. Ve velkém kastrolu rozpusťte máslo, na něm osmahněte do hněda maso. Až zhnědne, přidejte proužky uzeného.Přidejte cibuli, česnek, mrkev
Podobné recepty jako Burgundské dušené hovězí
Hovězí plec pečená na zelenině recept
Nachystáme si římský hrnec a vložíme hovězí maso, přidáme po jednom kusu cibule, mrkve, petržele a celeru, lehce podlijeme vodou. Dáme péct do trouby na střední teplotu. Po 60 minutách mírného pečení maso otočíme. Dále pečeme dalších cca 60 minut. Po upečení maso vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na plátky.
Podobné recepty jako Hovězí plec pečená na zelenině
Staročeské hovězí na houbách recept
Opečeme, osolíme a opepříme, přisypeme sladkou papriku, kmín a staročeské koření. Vmícháme plnotučnou hořčici, zalijeme vroucí vodou a dusíme. Když je maso skoro měkké, přidáme kousky hub a proužky kapie a dusíme dál. Ke konci přidáme rozetřený česnek a majoránku. Vznikne hustší šťáva, kterou už není nutné zahušťovat. TIP Jak použít hovězí maso.
Podobné recepty jako Staročeské hovězí na houbách
Hovězí plátky na česneku s dušeným kysaným zelím recept ...
Postup přípravy. Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli, na kterou vložíme omyté a trochu naklepané hovězí plátky. Přidáme na kousky nakrájenou papriku a podlijeme vodou. Vhodíme nové koření, bobkový list, pepř, vmícháme mletou sladkou papriku a osolíme.
Podobné recepty jako Hovězí plátky na česneku s dušeným kysaným zelím ...
Hovězí plátky ve vlastní šťávě recept
Hovězí plátky ve vlastní šťávě. Kvalitní hovězí maso nepotřebuje žádnou složitou přípravu ani hromadu dalších přísad. Dáte-li si záležet, odmění se vám lahodnou chutí. V jednoduchosti je krása, tím se řídily už naše babičky, když připravovaly hovězí maso ve vlastní šťávě. 10.
Podobné recepty jako Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Dusene hovezi s restovanym bramborem recept
Přisypeme nové koření, kmín, drcený pepř, přidáme prolisovaný česnek, bobkový list, rajský protlak, bujónovou kostku, podlijeme vodou a na mírném plameni dusíme do měkká (1 a 1/2 - 2 hodiny). Podle potřeby dále podléváme.
Podobné recepty jako Dusene hovezi s restovanym bramborem
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami recept
Dušená zelenina: mrkev rozkrájíme nožem na šikmé, asi 0,5 až 1 cm tenké plátky. Můžeme použít i speciálně tvarovaný vroubkovaný zdobící nůž. V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cibulku a za stálého míchání restujeme do sklovita. Přisypeme mrkev a vše opět restujeme. Nakonec přidáme zelené fazolky a vše podlijeme vývarem ze zeleninového bujonu.
Podobné recepty jako Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené hovězí na smetaně se zázvorem, majoránkou a česnekem ...
Postup přípravy. Na oleji si osmažíme nakrájenou cibuli, až zesklovatí, přidáme maso nakrájené na kostky, osmažíme a podusíme ve vlastní šťávě. Pak zalijeme malým množstvím vody, osolíme, opepříme, přidáme zázvor nakrájený nadrobno (já ho nastrouhala),pak ještě majoránku, prolisovaný česnek a dusíme do ...
Podobné recepty jako Dušené hovězí na smetaně se zázvorem, majoránkou a česnekem ...