Vepřový guláš: nejlepší recept na pravou hospodskou ...
Směs zašlehejte do guláše metličkou, aby se nevytvořily hrudky. Případně můžete zahustit strouhaným chlebem nebo strouhanou bramborou (viz tipy výše). Nechte ještě asi 15 minut dusit, aby se mouka provařila a ztratila pachuť. Nakonec guláš dochuťte a přidejte promnutou majoránku.
Podobné recepty jako Vepřový guláš: nejlepší na pravou hospodskou ...
Pravý vepřový guláš recept
Jak uvařit výborný guláš Když je maso dostatečně měkké, tak ho vyjmeme a šťávu zahustíme chlebem, jíškou a nebo záklechtou (trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě). Videonávod: Jak připravit jíšku
Podobné recepty jako Pravý vepřový guláš
Hovězí guláš
Plný talíř voňavého guláše, k tomu kousek chleba a půllitr piva – už se vám sbíhají sliny? :) 4 porce. 120 minut. česká. Suroviny. hovězí maso (např. kližka) 800 g. cibule (pokrájená) 500 g. česnek 2 stroužky. sladká paprika 1 lžíce. majoránka cca 1 lžíce. kmín cca 1 lžička. bobkový list 1 ks. sůl.
Podobné recepty jako Hovězí guláš
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý) recept ...
V hrnku vody rozšleháme hladkou mouku, pomalu přiléváme do guláše a takto ho zahustíme. Posléze zalijeme celou smetanou a necháme provařit. Guláš dochutíme podle toho, jak nám vyhovuje. Pro tmavší barvu můžeme přidat papriku, dosolit, nebo ještě více zjemnit smetanou. Podáváme s chlebem. Brambory -
Podobné recepty jako Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý) ...
Klasický hospodský guláš (vídeňský) recept
Po cca hodině a půl maso ochutnáme a pokud je měkké, přidáme v dlaních rozemnutou majoránku a povaříme ještě 10 minut. Guláš nemusíme (a ani bychom neměli) zahušťovat, postaral se o to rozvařený cibulový základ. Jediné povolené zahušťovadlo je v případě potřeby chlebová strouhanka.
Podobné recepty jako Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Český hospodský guláš z hovězího masa
K základnímu receptu můžete přidat třeba 1 papriku, dát víc rajčat, dochutit i špetkou majoránky nebo česneku, pohrát si s ostrostí pomocí papriky nebo chilli, zahustit nastrouhaným chlebem… variací je mnoho. Cílem ovšem zůstává typická výrazná chuť, decentní pikantnost, šťavnaté maso, které se témě
Podobné recepty jako Český hospodský guláš z hovězího masa
Vepřový guláš
Vepřový guláš se zahušťuje nejlépe brambory, a to do rozvaření nebo cibulí které je stejně jako masa a nechá se opéct před přidáním masa na oleji nebo slanině zezlátnout. Po vytažení masa (guláš se táhne ne dusí) je tak měkká že se mícháním sama rozmělní na kaši.
Podobné recepty jako Vepřový guláš
Hovězí guláš na pivu zahuštěný bramborou recept ...
Postup přípravy. Přídáme rajský protlak a koření (drcený kmín, chilli, uzenou a sladkou papriku), osolíme, zalijeme pivem a necháme pod pokličkou chvíli dusit. Pak dolijeme vodou a dále dusíme cca 2 hod mírným klokotem. Cca 10 min před koncem vaření zahustíme guláš najemno nastrouhanou bramborou, ne
Podobné recepty jako Hovězí guláš na pivu zahuštěný bramborou ...
Buřtguláš rychlovka
1. Na sádle osmažíme cibulku do zlatova, přidáme na kostičky nakrájené buřty, dvě lžičky sladké papriky, půl lžičky pálivé papriky (jak máme rádi ostré), trochu pepře, asi dvě lžičky majoránky. 2. Poté nalijeme litr vroucí vody a vhodíme bujón, mícháme dokud se bujón nerozpustí, poté vhodíme na kost
Podobné recepty jako Buřtguláš rychlovka
Pravý zabijačkový guláš, který vyniká chutí masa
Vařte společně ještě asi 10–15 minut a nakonec guláš zahustěte střídou staršího chleba nebo vepřovým mozečkem, které v něm nechte rozvařit. Zabijačkový guláš podávejte s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.
Podobné recepty jako Pravý zabijačkový guláš, který vyniká chutí masa
Hovězí gulášek recept
Je-li třeba, podléváme vývarem. Když je maso poloměkké, necháme šťávu z části vysmahnout, zaprášíme moukou, promícháme, osmahneme a znovu přelijeme vývarem a dusíme. Guláš je nejlépe zahustit chlebem, je-li třeba. Podáváme s houskovým knedlíkem, chlebem, pivem.
Podobné recepty jako Hovězí gulášek
Hovězí hospodský guláš recept
Mícháme a jakmile se maso zatáhne a cibule začne hnědnout, přidáme nakrájenou papriku a protlak. Zamícháme a přisypeme sladkou mletou papriku. Důkladně promícháme a ihned zalijeme vývarem nebo vodou. Přidáme prolisovaný česnek. Dusíme pod pokličkou asi 2,5–3 hodiny do změknutí masa (záleží na veliko
Podobné recepty jako Hovězí hospodský guláš
Buřtguláš – recept na klasiku, jak ji máme nejraději ...
Do základu dejte orestované špekáčky a na kostky nakrájené brambory. Guláš osolte, opepřete, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 20 minut, až budou brambory měkké. Nakonec vmíchejte rozemnutou majoránku, případně dochuťte šplíchancem octa. Podávejte s dobrým kváskovým chlebem.
Podobné recepty jako Buřtguláš – na klasiku, jak ji máme nejraději ...
Jehněčí guláš
Guláš můžeme zahustit chlebem, případně moukou rozmíchanou v malém množství studené vody.
Podobné recepty jako Jehněčí guláš
Letní rychlý guláš, zahuštěný hraškou recept
Vše zrudka orestujeme a poté přidáme kostičky pokrájených brambor, žampiony, pokrájené na menší kousky a vše promícháme, podlijeme vývarem a podusíme doměkka na cca 10 minut. Nakonec osolíme, dochutíme, zahustíme hraškou podle návodu, ještě krátce povaříme a podáváme s pečivem. Guláš je rychlý, nená
Podobné recepty jako Letní rychlý guláš, zahuštěný hraškou
Segedínský guláš
Jinou možností, jak zahustit a zároveň zjemnit segedínský guláš, je použít obyčejnou smetanou na vaření a lžíci hladké mouky. Mouku dobře rozmíchejte ve smetaně a přes malý cedníček nalijte do vroucího guláše. Okamžitě rozmíchejte v guláši a ještě 10 minut provařte při mírné teplotě, občas zamíchejt
Podobné recepty jako Segedínský guláš
Chlapský guláš recept
Postup přípravy. Cibulku nakrájíme a osmažíme do zlatova. Jak uvařit výborný guláš. Maso si zatím nakrájíme na kostky a přidáme na ně všechno koření a sůl mimo majoránky a zasypeme trochou hladké mouky, dobře rukama promícháme a pak dáme opéct na upečenou cibulku. Zalejeme trochou horké vody, přidám
Podobné recepty jako Chlapský guláš
Segedínský guláš recept
V troše vody dobře rozšleháme 1-2 lžíce hladké mouky a za stálého míchání guláš zahustíme. Necháme pozvolna asi 20 minut provařit. Jak snadno rozmíchat záklechtku Nakonec vmícháme smetanu a ještě chvíli necháme povařit. Podle potřeby přidáme sůl a pepř, popř. cukr. Guláš podáváme s chlebem či knedlí
Podobné recepty jako Segedínský guláš
Maďarský guláš
Spolu s masem se dusí i rajčata a papriky, které jej ideálně zahustí, takže nemusíte používat mouku či cokoliv jiného na zahuštění. Tak se pusťme do vaření! :) 4 porce. 120 minut. maďarská. Suroviny. falešná svíčková (nebo kýta) 1,2 kg. cibule 2 ks. česnek 2 stroužky. sádlo 2 lžíce. mletá sladká pap
Podobné recepty jako Maďarský guláš
Výborný guláš z hlívy recept
Asi po 10 minutách vaření zahustíme tmavou instantní jíškou, dosolíme a případně přikořeníme čerstvě mletým barevným pepřem, feferonkou, či Tabascem. Jak na zahušťování pokrmů. Podáváme s chlebem či tmavým pečivem. TIP Další recepty z hlívy ústřičné. Uvařeno (2×) Přidat do oblíbených (129×) Přidat p
Podobné recepty jako Výborný guláš z hlívy
Chalupářský guláš
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na kostičky a papriku na proužky, špekáčky na nudličky. V hrnci rozpustíme sádlo, na něm osmahneme cibuli, přidáme rajský protlak a necháme zarestovat. Přidáme maso a ze všech stran ho osmažíme. Přisypeme sladkou papriku, promícháme a necháme pustit barvu.
Podobné recepty jako Chalupářský guláš
Guláš, hovězí či vepřový recept
Poznámka autora receptu. Hele ta barva, povedl se? :) Jestli jsem něco zapomněl, tak se omlouvám, co člověk to recept. Papiňák: hovězí kostky 25-30 minut pískacího varu, pak dojít. vepřové kostky 15-20 minut pískacího varu, pak dojít. Uvařeno. Přidat do oblíbených (16×) Přidat poznámku. Nahlásit chy
Podobné recepty jako Guláš, hovězí či vepřový
Výborný guláš z tlakového hrnce zvládne opravdu každý ...
maso, cibule, cibule, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, česnek, kmín drcený, majoránka, podravka, protlak rajčatový, pepř, sádlo, vývar masový, mouka tapioková. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmažíme ji v hrnci na sádle/oleji do zlatohněda. Čím více bude cibule hnědá, tím více b
Podobné recepty jako Výborný guláš z tlakového hrnce zvládne opravdu každý ...