Nakládané zelí recept
Do mísy s nakrouhaným zelí vložíme na hrubé plátky nakrájenou cibuli, okmínujeme a zasypeme pyrosiřičitanem (aby zelí nezešedlo). Vše promícháme. Následně do zelí nalijeme nálev a necháme 24 hodin odležet. Občas promícháme. Odleželé zelí plníme do sklenic bez sterilizace. Hotové naplněné sklenice us
Podobné recepty jako Nakládané zelí
Zelí do sklenic bez zavařování recept
Svaříme vodu s octem a solí. Odstavíme a přidáme spolarin. Necháme vychladnout. Nastrouhané zelí promícháme s nakrájenou cibulí, přidáme kmín a posypeme pyrosiřičitanem. Promícháme a zalejeme vychladlým nálevem. Dobře promícháme a uložíme do chladna na 24 hod.Občas promícháme. Druhý den plníme do sk
Podobné recepty jako Zelí do sklenic bez zavařování
Králík pečený na zelí
Část slaniny nakrájíme na kostky a odložíme. Pak maso potřeme utřeným česnekem a naskládáme do pekáče vymazaného olejem. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a zprudka maso opečeme ze všech stran. Potom maso z pekáčku přendáme do mísy a zakryjeme, aby zůstalo v teple. Zelí si rozdělíme na jednotlivé l
Podobné recepty jako Králík pečený na zelí
Zeleninový salát z hlávkového zelí
0,5 hlávky zelí 1 ks mrkev 0,5 kávové lžičky černý pepř - mletý 1 ks kuchyňská cibule 1 ks paprika - kapie Způsob přípravy Do nádoby si dáme lžičku cukru a půl lžičky soli. Nandáme polévkovou lžíci plnotučné hořčice a dvě lžíce oleje. (např. řepkový) Průběžně mícháme metličkou. K tomu přilijeme vodu
Podobné recepty jako Zeleninový salát z hlávkového zelí
Zelí recept
Postup přípravy. Zelí nakrájíme nebo nakrouháme na jemno. Stejně tak zpracujeme cibuli. Deko svaříme, přidáme sacharin a ocedíme. Přilijeme ocet a promícháme. Zelí smícháme s cibulí, solí, kmínem a pyrosulfitem, přilijeme nálev a důkladně promícháme.
Podobné recepty jako Zelí
Zelí bez sterilování
Jana Remková | 26. 2. 2008 16:04. Pro paní Ivanku.Já jsem je nikdy nepoužívala ty patentní sklenice konkrétně na to zelí.V létě jsem scháněla ty obyčejné sklenice na obyčejná víčka.Takže bych to nedoporučovala s těmi patentními,asi tam probíhá jiný proces a ta víčka by se nemusela zatáhnout.Ještě te
Podobné recepty jako Zelí bez sterilování
Kysané zelí IV. recept
MílaO.: Přidávám se k upřímnému zděšení nad touhle napodobeninou kysaného zelí. Proč si dávat zdravé, klasicky kvašené zelí s obsahem vitamínů C a B, když můžeme béčko zničit pyrosiřičitanem, céčko sterilizací a do té od pohledu odporné směsky pčidat ještě ocet, abychom zajistili dokonalé překyselen
Podobné recepty jako Kysané zelí IV.
Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované recept ...
Postup přípravy. Hlávky zelí bez košťálů nakrouháme a krouhanku předváříme po dobu 1 minuty ve vřící osolené vodě (na 1 l vody dáme 20 g soli). Odkapanou krouhanku pak smícháme s kmínem, napěchujeme do sklenic a zalijeme svařeným nálevem. Sklenice zavíčkujeme a zavaříme 50 minut při 90 °C. Uvařeno (
Podobné recepty jako Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované ...
Sladkokyselý nálev na zeleninu (bez umělých sladidel) recept ...
Tento nálev byl za doby mého dětství uveřejněn v Zemědělských novinách jako znojemský, ale jen s menší úpravou na 3,8 lt vody, 1,2 lt octa, 16 dkg soli, 30 dkg cukru a 50 koleček cukerinu. Do sklenice se dává hořčičné semeno, bobkový list, hřebíček, dvě kolečka křenu, mrkev, cibule a kopr a kdo co m
Podobné recepty jako Sladkokyselý nálev na zeleninu (bez umělých sladidel) ...
Řecké křupavé zelí skvělé recept
Nálev: 1 l vody z vaření zelí a papriky. 3 dl 8% octu. 2 velké lžíce cukru. 2 velké lžíce soli. 1 lžíce hořčičného semínka. 20 kuliček černého pepře. 5 kuliček nového koření. 2 krájené chilli papričky.
Podobné recepty jako Řecké křupavé zelí skvělé
Domácí kysané zelí: Podrobný recept krok za krokem ...
PRIMA TIPY: Při odebírání vykvašeného zelí z nádoby používejte čistou dřevěnou vidličku nebo kleště, povrch zbylého zelí pak lehce nakypřete a uhlaďte. Kvasící zelí občas kontrolujte, pokud nad ním není dostatek šťávy, doplňte ji převařenou osolenou vychladlou vodou (20 g soli na 1 litr vody).
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí: Podrobný krok za krokem ...
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky recept ...
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky. Hlávkový salát je plný vitamínů a minerálů, také je zdrojem kyseliny listové. Možná si vzpomenete na dětská léta, kdy nám babičky připravovaly jednoduchý hlávkový salát s octovou zálivkou. Přesně na takový tu pro vás máme recept. 5,0 (63×) Eli
Podobné recepty jako Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky ...
Karamelové zelí recept
Postup přípravy. Hlávkové zelí jemně nakrájíme nebo nakrouháme, z kysaného zelí sliji nálev, ale neproplachuji vodou. Na sádle nebo oleji nechám rozškvařit slaninu nakrájenou na kostičky, pak přidám pokrájenou cibuli. Nikdy nedávejte obráceně, cibule pouští šťávu.
Podobné recepty jako Karamelové zelí
Červená řepa se zelím recept
Jak se zavařuje červená řepa. Není na tom nic složitého, hlavně potřebujeme mít dobrý nálev. Uvařenou a zchladlou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky, zelí na nudličky a cibuli na slabší půlkolečka. Uvaříme nálev z vody, octa, soli a cukru (na el. sporáku na č. 4 asi 5 minut). Do svařeného nálevu
Podobné recepty jako Červená řepa se zelím
Domácí kysané zelí
Dávám na 1kilo zelí 3deka soli a ještě si nikdo za čtyři desetiletí nestěžoval,že by zelí bylo přesolené a o recept si už přišla říct pěkná řádka lidí.Je to výborný recept. Martina | 30. 9. 2014 21:05. Zelí nemusíte tlouct,stačí je nasolit,nakmínovat a okořenit tím co máte ráda a nechat ho alespoň 2
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Papriky s kysaným zelím ve sladkokyselém nálevu recept ...
Nálev připravíme jako na zálivku na hlávkový salát a ochutíme podle zvyklostí. Já jsem na jednu velkou sklenici od okurek (680 g) použila 14 malých papriček a spotřebovala 180 g kysaného zelí. Na nálev jsem převařila 350 ml vody s octem, cukrem a solí. Zakápneme na špičku lžičky olejem a uzavřeme šr
Podobné recepty jako Papriky s kysaným zelím ve sladkokyselém nálevu ...
Houby ve slaném nálevu podle Marty recept
Postup přípravy. Pro tuto úpravu použijeme pouze houby tvrdé, měkčí raději spotřebujeme nebo dáme sušit. Houby očistíme, maličké necháme vcelku, větší nakrájíme na kousky. Vhodíme je do osolené vroucí vody a 10 minut povaříme. Vyndáme na cedník a propláchneme studenou vodou (aby se odstranil vzniklý
Podobné recepty jako Houby ve slaném nálevu podle Marty
Papriky plněné zelím recept
Papriky očistíme, vykrojíme stopky a vnitřky zbavíme semen. Pak vláčné zelí natlačíme opatrně do paprik, a to tak, aby byly plné. Naplněné papriky naskládáme do sklenic. Do jedné sklenice o objemu 7 dl se vejdou zhruba 3–4 papriky, podle velikosti paprik. Papriky zalijeme nálevem, okraje sklenic otř
Podobné recepty jako Papriky plněné zelím
Zelný salát III.
Postup přípravy receptu 1 Přísady na nálev přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Zelí nakrájíme na tenké pásky a potom příčně, abychom dostali malé kostičky (nestrouháme!). Pokud použijeme čerstvou papriku, nakrájíme ji také na malé kostičky, přimícháme k zelí a zeleninu krátce spaříme
Podobné recepty jako Zelný salát III.
Čalamáda ze zelí a paprik recept
Postup přípravy. Očištěné zelí a papriky nakrájíme na tenké proužky, cibuli na kolečka a vše v míse promícháme. Napěchujeme do sklenic, zalijeme vychladlým nálevem, který jsme ještě před přípravou svařili. Uzavřeme víčky a dáme sterilovat na 15 minut při teplotě 85°C.
Podobné recepty jako Čalamáda ze zelí a paprik
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí recept
Postup přípravy. Zelí nastrouháme na jemné nudličky, spaříme vařící vodou po dobu asi 20 minut, potom scedíme. Špek nakrájíme na malé kostičky, které v kastrůlku vyškvaříme, ale pozor, škvarečky nesmí být tmavé a přidáme k zelí. Cibuli nakrájíme na jemno, dáme na zelí, opepříme. Z vody, octa, soli a
Podobné recepty jako Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
Utopenci se zelím recept
Přidat komentář. utopence s kysaným zelím utopenci z gothaje nakládání utopenci recept špekáčky se zelím nejlepší domácí utopenci utopenci. Suroviny: špekáček, cibule, paprika sušená pálivá, chilli paprika čerstvá, zelí kysané, ocet, voda, sladidlo umělé, koření nové koření, pepř, bobkový list, sůl.
Podobné recepty jako Utopenci se zelím
Nakládané zelí do klasického sudu recept
Babička když tlačila zelí do klasického dřevěného sudu, tak se vždy vrchní cca 1 cm vrstva měkkého zelí odebrala a dala pryč. Šlapalo se bosýma, řádně umytýma nohama a ten kdo šlapal musel absolvovat protichřipkové opatření, to znamená, že pil hodně horkého čaje s rumem nebo slivovicí, takže mnohdy
Podobné recepty jako Nakládané zelí do klasického sudu
Zelí s červenou řepou recept
Postup přípravy. Červenou řepu uvaříme v celku ve slané vodě, vychladlou oloupeme a nakrájíme na 1/4. Nakrouháme zelí a nastrouháme uvařenou červenou řepu, promícháme s olejem. Plníme do připravených sklenic, zalijeme nálevem. Sklenice uzavřeme a sterilujeme 40 min při 90°C.
Podobné recepty jako Zelí s červenou řepou
Červená řepa se zelím
1. Zelí jemně nakrájíme, uvařenou a oloupanou čevenou řepu nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme do hrnce, přidáme sůl, cukr, vodu, kmín a vaříme asi 10 minut, přidáme nastrouhanou cibuli, ocet a převaříme. Naplníme do sklenic a sterilujeme 20 minut na 80 °C. Používáme jako salátovou přílohu.
Podobné recepty jako Červená řepa se zelím
Nakládané zelí s křenem recept
Bílé zelí nakrouháme najemno, nakrájíme na kolečka cibuli a přidáme nastrouhaný křen, který neodměřuji, určitě je lepší domácí. Vše dáme do dostatečně velké nádoby a promícháme. Umícháme nálev a zalijeme. Směs každý den obracíme a necháváme v hrnci na tmavém a chladném místě cca 5 dní. Pak plníme do
Podobné recepty jako Nakládané zelí s křenem
Utopenci vyzkoušený nálev recept
Na dno sklenice dám trochu cibule, pak špekáčky a do mezer cibule na střídačku s okurkami a kapií na ozdobu (nebo kozí rohy). Zalijeme nálevem, zavíčkujeme a necháme v chladnu nejméně týden uležet. Tím, že jsou špekáčky 3x prokrojené, snáze a rychleji se do nich nálev vsákne.
Podobné recepty jako Utopenci vyzkoušený nálev
ČALAMÁDA zelí, mrkev, papriky recept
Čalamáda - zelí, mrkev, papriky. Recept na tuto směs křupavé sterilované sladkokyselé zeleniny pochází z Maďarska, ale velmi rychle zdomácněl i u nás. Základem je zelí, cibule, paprika a mrkev, to vše stačí pokrájet, naložit do sladkokyselého nálevu a pro delší trvanlivost sterilovat. 5,0 (27×)
Podobné recepty jako ČALAMÁDA zelí, mrkev, papriky
Čalamáda moc dobrá recept
Jak nakrájet zelí Necháme do druhého dne odležet. Zelenina pustí šťávu a není potřeba žádný nálev. Zeleninu dáme do skleniček a až poté doplníme šťávou. Bude jí dostatek do všech sklenic, proto zeleninu zbytečně nepěchujeme. Při pěchování nám šťáva zůstane. Zavařujeme na 80 °C 25 minut.
Podobné recepty jako Čalamáda moc dobrá
Papriky plněné zelím
Hlávku zelí opláchneme a nastrouháme, prosladíme, osolíme a necháme 1,5 hodiny uležet. Papriky omyjeme, odkrojíme vrchní část. Z paprik odstraníme jádřince, vnitřní žebra a dobře vypláchneme. Naplníme zelím, dáme do sklenic a prokládáme nakrájenou paprikou. Vodu, ocet a přisady na nálev 2 minuty pov
Podobné recepty jako Papriky plněné zelím
Kuře se zelím a bramborem
1. Troubu začněte předehřívat na 200 stupňů a vezměte si k ruce pekáček tak velký, aby se do něj kuřecí maso vešlo natěsno. Velké mezery mezi kuřecími stehny tu nejsou žádoucí. Zelí, pokud je příliš kyselé, propláchněte jemně na cedníku, nechte okapat a rozprostřete na dno pekáčku. 2. Cibuli a bramb
Podobné recepty jako Kuře se zelím a bramborem
Zelňačka s domácím kysaným zelím recept
Postup přípravy. Domácí zelí, bobkový list, nové koření a brambory dáme vařit. Na oleji si osmahneme cibulku, po chvíli přihodíme klobásku nakrájenou na kostičky, červenou papriku, chilli, pepř a pak poprášíme moukou. Tím máme hotovou zásmažku. Zásmažku přidáme k vařícímu se zelí, přidáme masox.
Podobné recepty jako Zelňačka s domácím kysaným zelím
Zelňačka z kysaného zelí
Nejprve uvařte na kostičky nakrájené, oloupané brambory. Poté dejte do hrnce zelí i s nálevem, zalijte ho vývarem (200 ml) a nechte vařit na mírném plamenu cca 10 minut. Zalijte zbytkem vývaru, přidejte bobkový list, nové koření, pepř a uvařené brambory a osolte.
Podobné recepty jako Zelňačka z kysaného zelí
Nejchutnější houby v octě recept
Postup přípravy. Příprava hub: očistěné houby opláchneme pod tekoucí vodou. Ve velkém hrnci, kde houby budou do poloviny výšky a zbytek nálev č.1,houby vaříme podle velikosti a tvrdosti 10-20 minut (čirůvku, žampión a bedlu jsem vařil 15 minut, václavky 25 minut). Připravíme nálev č. 2 tak, že všech
Podobné recepty jako Nejchutnější houby v octě
Sterilovaná paprika v nálevu s olejem
Postup přípravy receptu. 1. Očištěnou papriku nakrájíme podélně na velké kusy (půlky, čtvrtky), naskládáme do sklenic a zalijeme uvařeným nálevem. Zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při 85 °C. 2. Recept mám od mé mámy a zavařuji tak i beranní rohy s cibulí, papriku s rajčaty a cibulí, atd.
Podobné recepty jako Sterilovaná paprika v nálevu s olejem
Salát z pekingského zelí II recept
Já už mám hotovo, přidávám papriku kápii a na ozdobu kousek rajčete a medvědího česneku. Z celého zelí jsem připravila 4 krabičky. Jednu si bere manžel do práce. Jedna je na stole na večer. Zaženu hlad okamžitě. Doporučuji všem. Čínské zelí je nejen zdravé, ale i lahodné. Už je mi hned veseleji s To
Podobné recepty jako Salát z pekingského zelí II
Nedozrálá rajčata v čalamádě recept
Nejprve si připravíme nálev. Svaříme vodu, přidáme ocet, cukr, sůl a koření, necháme projít varem, vypneme a pod pokličkou necháme louhovat. Zeleninu očistíme, oloupeme a do větší mísy krájíme cibuli a rajčata na plátky, papriku na hranolky a zelí na jemné proužky.
Podobné recepty jako Nedozrálá rajčata v čalamádě