Hvězdy dvou barev
Pečení cukroví je radost. Hvězdy dvou barev jsou chutné, jemné a na první pohled zaujmou. Z tohoto množství se upeče zhru...
Quacamole
Jedná se o tradiční pokrm mexické kuchyně z avokáda, který se dá servírovat mnoha způsoby. Nejčastěji se podává ve formě ...
Tvarohový věnec recept
Velikonoce jakožto svátky jara se neobejdou bez svých skvělých dobrot. Můžete si upéct například recept na sladké jidáše ...
Plněný Hermelín recept
Postup přípravy. Hermelín rozkrojíme, obě půlky vydlabeme, do vydlabaného sýru přidáme kousek másla, stroužek česneku, ořechy a pažitku, všechno společně rozetřeme, naplníme vydlabané sýry, zabalíme do původních obalů a dáme rozležet.
Podobné recepty jako Plněný Hermelín
Domácí housky recept
9 skvělých jídel do horkého počasí: Špagety s marinovanými rajčaty nebo salát z kuřecího masa a rýže zasytí, ale nedají moc práce. Vyrobili jsme domácí hořčici jen ze čtyř ingrediencí. Vyjde na 9 Kč, v chladu vydrží i několik měsíců a chuťově je perfektní.
Podobné recepty jako Domácí housky
Pečená krůtí stehna recept
Obě vás zdravím! Odpovědět Dajda 3. 6. 2020 16:22 MajaV: Máte naprostou pravdu, slinivková dieta je přísnější než žlučníková a je postavená na absolutním odtučnění. Pokud tuk, tak jen kousek másla do hotového jídla. Nemůže tam být ani kmín ani tymián, protože jde o drobné tvrdší kousky, a kyselé zel
Podobné recepty jako Pečená krůtí stehna
Italské risotto s rajčaty a mozzarellou
Italské risotto s rajčaty a mozzarellou Zdroj: Mamachef. 7x. Krémové, voňavé a vlastně spíš až lehce tekuté – pravé italské risotto se tomu našemu kopečkovému svou konzistencí příliš nepodobá. Milujeme ale obě varianty a záleží jen na nás, kterou dnes zvolíme.
Podobné recepty jako Italské risotto s rajčaty a mozzarellou
Bruschetta s rajčaty recept
Bruschetta s rajčaty. Bruschetta je typický italský předkrm, známý již po celá staletí. Dokřupava opečený toust připravíme s rajčatovou směsí, provoněnou česnekem, bazalkou a parmezánem. Bude nám chutnat jako výborná a lehká snídaně, večeře nebo svačina. 5,0 (25×) srettka. 18 názorů.
Podobné recepty jako Bruschetta s rajčaty
Jahodovo rebarborový džem recept
Přidáme zbytek cukru a vaříme asi 15 minut, než se cukr rozpustí. Pořád musíme míchat, aby se džem nepřipálil. Nakonec přidáme kyselinu citronovou a povaříme asi 10 minut. Marmeládu nalijeme do nahřátých sklenic, otřeme hrdla, zavíčkujeme a sterilizujeme na 85°C asi 20 minut. TIP Jak připravit marme
Podobné recepty jako Jahodovo rebarborový džem
Pomalu pečená krůtí stehna v medovohořčičné marinádě ...
Obě stehna omyjte a osušte papírovou utěrkou. Osolte je a opepřete ze všech stran. Změklým máslem stehna pomažte, máslo můžete dát i pod kůži, nešetřete jím. Do litinového velkého hrnce nebo pekáče s poklicí dejte takto připravené maso péct společně s pár snítkami tymiánu a rozmarýnu.
Podobné recepty jako Pomalu pečená krůtí stehna v medovohořčičné marinádě ...
Dokonalý recept na domácí kremrole podle Romana Vaňka ...
Vychladlým sněhem naplňte cukrářksý sáček s řezanou špičkou a naplňte jím upečené trubičky z listového těsta. Hotové kremrole poprašte moučkovým cukrem. Recept je převzatý z kuchařky Romana Vaňka Sladké poklady české a moravské kuchyně. Dokonalý recept na domácí kremrole podle Romana Vaňka 2 Zdroj:
Podobné recepty jako Dokonalý na domácí kremrole podle Romana Vaňka ...
Základní jednoduchý recept na bramborový salát
Uvařené brambory nechte vychladnout a pak je oloupejte, stejně tak obě natvrdo uvařená vejce. Přes kolečko se síťkou na krájení protlačte brambory a vejce do velké mísy. Přidejte všechnu zeleninu, hořčici, majonézu a zakysanou smetanu. Opatrně promíchejte a osolte a opepřete podle chuti.
Podobné recepty jako Základní jednoduchý na bramborový salát
Punčové řezy jako z cukrárny recept
Punčové řezy jsou nejen vizuálně krásné, ale také mají zcela nezaměnitelnou chuť, které snadno podlehnete. Podle tradičního receptu si je můžete upéct i doma, budou chutnat stejně jako ty z cukrárny. Jsou krásně šťavnaté, vonící po rumu, a mnohem snazší, než byste čekali. 5,0 (144×) cathleen. 263 ná
Podobné recepty jako Punčové řezy jako z cukrárny
PAJŠL-plíčky na smetaně recept
Plíčky na smetaně, alias pajšl, jsou přesně ten typ jídla, které je nejefektivnějším zpracováním všech jedlých částí zvířete. Mnohý odpůrce vnitřností se po ochutnání rád k tomuto jídlu vrací. Dobře připravený pajšl je klasikou české kuchyně. 5,0 (70×) Jenda1. 88 názorů. 110 min. 15. 4.
Podobné recepty jako PAJŠL-plíčky na smetaně
2x šunková pěna (pomazánka)
Postup přípravy receptu. 1. Máslová pěna: změklé máslo vyšleháme s rozmixovanou nebo jemně pomletou šunkou (lze použít i kvalitní šunkový salám). Dle slanosti šunky osolíme, podle chuti opepříme a podle vodnatosti šunky pomalu zašleháváme po lžičkách smetanu do požadované pěnové konzistence. 2.
Podobné recepty jako 2x šunková pěna (pomazánka)
Brynzové halušky recept
Brynzové halušky. Brynzové halušky jsou velmi známé jídlo ze slovenských kolib. Můžeme si ho ale hravě uvařit i doma. Brynzové halušky si nejlépe vychutnáte v pozdním jaru, kdy je brynza nejkvalitnější. Potěšte své blízké výborným jídlem. 4,6 (12×) Jitka a Vlastik. 28 názorů.
Podobné recepty jako Brynzové halušky
Masové hašé recept
Maso (zbytky z pečeně nebo vařeného masa) nakrájíme na menší kousky a smícháme s namočenými rohlíky, opečenou cibulí a rozmixujeme (rozkutrujeme) na jemnou celistvou kaši (tzv. hašé). Jakmile je směs promíchána, přidáme dle vlastní chuti majoránku, česnek, sůl, pepř a opět promícháme, aby koření dob
Podobné recepty jako Masové hašé
Sikulský guláš recept
Postup přípravy. Na sádle zpěnit cibulku dorůžova, přidat maso na kostičky, osmahout, osolit. Po vydušení štávy dát obě papriky mleté, trochu pepře, protlak, kmín, masox, chvilku podusit, zalít vodou a nechat vařit do poloměkka. Přisypat zelí a uvařit doměkka, před zavářkou přidat prolisovaný česnek
Podobné recepty jako Sikulský guláš
Kynutý koláč s tvarohem
1. Polovinu mléka mírně ohřejte a rozmíchejte v něm vanilkový cukr a rozdrobené droždí. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. Do mísy prosejte obě mouky. 2. Cukr, sůl a žloutky rozmíchejte ve zbylém mléce a vlijte do mouky spolu s kváskem a rozpuštěným máslem. Uhněťte měkké nelepivé těsto.
Podobné recepty jako Kynutý koláč s tvarohem
Celerové hranolky
Postup přípravy receptu. 1. Celerové hranolky připravujeme v troubě. Množství volíme dle chuti a koření takové, jaké nám chutná. 2. Nejprve si celer oloupeme, pak nakrájíme na zhruba centimetrové plátky, které potom ještě pokrájíme na centimetr silné hranolky. Ty pak vhodíme do hrnce s vroucí osolen
Podobné recepty jako Celerové hranolky
Kremšnit recept
Obě listová těsta upečeme a uvaříme puding ze 2 sáčků. Až bude puding zcela vychladlý, postupně ho přidáváme ke změklému máslu a vyšleháme hladký krém. Osladíme dle chuti a pro vůni přidáme rum. Listové těsto namažeme krémem, přiklopíme druhým plátem a ten povrchu pomažeme nějakou pikantnější červen
Podobné recepty jako Kremšnit
Mandle pražené recept
Slupka nám zůstane mezi prsty a čistá mandle v dlani. Odslupkované mandle omastíme v dlaních. Do dlaně si nalijeme maličko kvalitního oleje, pak obě dlaně přitiskneme, abychom je měli mastné a nabereme si po částech mandle, které mnutím v dlaních omastíme a vložíme do rozpálené suché pánve. Smažíme
Podobné recepty jako Mandle pražené
Bavorská pivní pomazánka obazda
drcený kmín. pažitka (na ozdobení) sůl. čerstvě namletý pepř. Název obazda je bavorskou zkomoleninou výrazu přeložitelného jako „smíchaný či splácaný“, protože jde o opravdu podomácký výtvor z něčeho, co bylo právě po ruce, konkrétně ze zbytků sýra.
Podobné recepty jako Bavorská pivní pomazánka obazda
Živáňská pečeně recept
Živáňská pečeně. Živáňská pečeně má původ ve slovenské kuchyni a má spoustu variant. Klasická příprava kombinuje vepřové, jehněčí a hovězí maso, které se pomalu rožní na jehle. Ne každý si však může tuto přípravu dovolit, proto si připravíme levnější, vepřovou verzi, v troubě.
Podobné recepty jako Živáňská pečeně
Chop suey
6x. Chop suey je hodně variabilní čínské jídlo. Může se připravovat pouze ze zeleniny nebo lze přidat na nudličky pokrájené a orestované kuřecí, vepřové nebo hovězí maso. Omáčka je výrazná a hustá a zelenina musí zůstat nerozvařená, jen orestovaná tak akorát. :)
Podobné recepty jako Chop suey
Rozlítaný španělský ptáček
Nyní do omáčky můžete přidat smetanu – to nechávám na vás. Já se nikdy nemůžu rozhodnout, protože mám ráda obě verze, tak to udělám tak, že omáčku rozdělím na dvě poloviny a do jedné dám smetanu. Podávejte s rýží nebo houskovým knedlíkem. Rozlítaný španělský ptáček 2 Zdroj: Cat & Cook.
Podobné recepty jako Rozlítaný španělský ptáček
Vláčný kefírový perník
Vláčný kefírový perník Zdroj: Miluji svůj život. 18x. Tento perník je skvělý jen tak samotný, ale můžete ho samozřejmě pomazat marmeládou, polít čokoládou a nakonec ozdobit mandlemi. Nebo jednotlivé kousky pomazat arašídovým či mandlovým máslem a ozdobit borůvkami. Fantazii se meze nekladou!
Podobné recepty jako Vláčný kefírový perník