Žampionový krém
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Do takto připraveného základu vlijeme žampiony spolu s lákem a dobře provaříme. Poté vlijeme mléko, okořeníme pepřem, solí a muškátovým květem. Přidáme bujón. Opět provaříme a nakonec vlijeme šlehačku, kterou povaříme ještě tak pět minut.
Podobné recepty jako Žampionový krém
Květákový nákyp II.
Na oleji osmahneme cibulku, zasypeme krupicí, krátce osmahneme, zalijeme mlékem a uvaříme velmi hustou "krupici". Krupici necháme mírně vychladnout, a vmícháme celá vejce, směs ochutíme solí, vegetou, pepřem a muškátovým květem.
Podobné recepty jako Květákový nákyp II.
Brokolicová polévka s řapíkatým celerem a sýrem Recepty ...
Polévku dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a vaříme do změknutí brokolice, za občasného promíchání. Je-li třeba, přilijeme trochu vývaru, záleží na požadované hustotě polévky.
Podobné recepty jako Brokolicová polévka s řapíkatým celerem a sýrem Recepty ...
Bramborová krémová polévka
Pak polévku rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu a krátce povaříme. Osolíme, ochutíme pepřem a muškátovým květem.
Podobné recepty jako Bramborová krémová polévka