recepty

Bramborové noky s křupavým prosciuttem a šalvějí


Bramborové noky s křupavým prosciuttem a šalvějí jsou prostě vynikající. Křupavá šunka a lahodné nočky, to je skvělá kombinace...
(celý recept)

Bramborové noky s křupavým prosciuttem a šalvějí jsou prostě vynikající. Křupavá šunka a lahodné nočky, to je skvělá kombinace. Troubu předehřejeme na 200 stupňů.Brambory omyjeme a naskládáme je na...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 15 lístků šalvěje
  • 6 lžic nesoleného másla
  • 120 g Prosciutto
  • mořská sůl
  • extra panenský olivový olej
  • 1 vejce
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 kg brambor
  • 1/4 hrnku sýra Parmigiano-Reggiano
  • mletý černý pepř
  • zelená jarní cibulka

Způsob přípravy

Bramborové noky s křupavým prosciuttem a šalvějí jsou prostě vynikající. Křupavá šunka a lahodné nočky, to je skvělá kombinace. Troubu předehřejeme na 200 stupňů.Brambory omyjeme a naskládáme je na plech. Propíchneme každý vidličkou a pečeme asi hodinu. Pak je vyndáme z trouby, necháme trochu, ale ne úplně zchladnout a rozkrojíme je na polovinu. Oloupeme slupku a brambory prolisujeme do mísy. V malé misce smícháme špetku soli, máslo, strouhaný sýr a vejce. Přidáme k prolisovaným bramborám, promícháme a nakonec přidáme 3/4 hrnku mouky.Rukama uhněteme těsto, případně přidáme mouku. Na pomoučeném vále z těsta uválíme válečky,nakrájíme je na kousky a z těch uválíme malé kuličky.Vprostřed kuličky palcem lehce promáčkneme a vytvoříme noky. Noky můžeme také zamrazit v mrazáku pro pozdější použití. My ale noky nyní po dávkách vhazujeme do vroucí slané vody. Jakmile vyplavou na povrch, vaříme je 2 minuty a pak je děrovanou lžící z vody vyndáme na plech. Ve větší pánvi osmažíme do křupava prosciutto a křupavé plátky naskládáme na talíř. Přidáme do pánve trochu másla a nasekané šalvějové lístky.Krátce je osmažíme a pak přidáme na talíř k opečené šunce.Zbylé máslo v pánvi necháme trochu zhnědnout a pak do něho nasypeme noky a zlehka je v másle promícháme. Asi po dvou minutách přidáme do pánve rozdrcené procsiutto a šalvěj, odstraníme pánev z plotny a podle chuti osolíme a opepříme. Podle chuti můžeme přidat i nakrájenou zelenou cibulku.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Hlavní chod

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu bramborové noky křupavým prosciuttem šalvějí .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bramborové noky s křupavým prosciuttem a šalvějí

Naši partneři