recepty

Cibulačka


Máte rádi cibulačku? Je to výborná polévka. Zvláště v chladnějším ročním období zahřeje...
(celý recept)

Máte rádi cibulačku? Je to výborná polévka. Zvláště v chladnějším ročním období zahřeje....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření30 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 100 g oblíbený sýr na strouhání - např.eidam
  • 0,1 l kvalitní víno -bílé
  • 2 polévkové lžíce pravé máslo
  • 50 ml smetana - kysaná
  • 2 l voda
  • veka, toustový chléb
  • 2 polévkové lžíce mouka - hladká
  • 2 ks bujón
  • 1 polévková lžíce cukr
  • 0,3 kg kuchyňská cibule

Způsob přípravy

Na struhadle si rozstrouháme oblíbený sýr. Odložíme.

Potom si očistíme cibuli a rozkrájíme na kroužky. Vysypeme do většího hrnce. Nandáme cukr a promícháme. Orestujeme.

Vezmeme si kvalitní víno a trochu přilijeme. Chviličku povaříme. Zahustíme moukou. Metličkou vymícháváme a opatrně přilijeme vodu. Na dochucení vhodíme bujón.

Provaříme zhruba čtvrt hodiny. Ochutnáme a zjemníme smetanou. Můžeme přidat trochu pepře.

Nakrájíme si veku nebo toustový chléb na kostičky a necháme na pánvi nebo v troubě lehce osmahnout.

Nandáme na talíř. Přidáme osmahnutý toustový chlébík a zasypeme oblíbeným sýrem. Ozdobíme snítkem petrželky a podáváme. Dobrou chuť.


  • Kuchař: Tomáš Rohlena
  • Publikováno:

Kategorie: Polévky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Cibulačka.
Hledat podobné recepty na internetu jako Cibulačka

Naši partneři