Jablečný závin je klasický zákusek a při použití hotového listového těsta je jeho příprava snadná a rychlá.Pro labužníky můžeme jednotlivé kousky ozdobit šlehačkou a kompotovou višní. (celý recept)
Jablečný závin je klasický zákusek a při použití hotového listového těsta je jeho příprava snadná a rychlá.Pro labužníky můžeme jednotlivé kousky ozdobit šlehačkou a kompotovou višní.
Nejprve omyje...
Jablečný závin je klasický zákusek a při použití hotového listového těsta je jeho příprava snadná a rychlá.Pro labužníky můžeme jednotlivé kousky ozdobit šlehačkou a kompotovou višní.
Nejprve omyjeme a oloupeme jablka a nahrubo je nastrouháme. Přebytečnou šťávu slijeme.
Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto do 2 oválných placek. Střed placky posypeme strouhankou, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme rozinkami , vanilkovým cukrem a skořicí.
Pak ještě lehce posypeme strouhankou. Potom přeložíme obě protější strany k sobě a lehce přitiskneme.
Oba záviny přeneseme na plech opláchnutý studenou vodou a potřeme rozšlehaným žloutkem. Na několika místech propíchneme špejlí.
Pečeme v předehřáté troubě (180 stupňů) asi půl hodiny. Hotový závin posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na jednotlivé porce.