Kapustové závitky recept
Kapustové závitky s mletým kuřecím masem, dušené v rajčatové omáčce, můžete podávat s bramborem, knedlíkem nebo i s rýží.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 velká kapusta
- 600 g kuřecího masa
- 1 vejce
- 4 lžíce vařené rýže
- 1 jarní cibulka
- 1 cibule
- 3 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce nasekané zelené petržele
- vývar
- sůl
- mletý pepř
- oregano
- olivový olej
Způsob přípravy
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Velké kapustové listy v ní povaříme 1 až 2 minuty. Když změknou, vyndáme je a odstraníme opatrně silný košťál.
Mezitím v míse smícháme vejce, vařenou rýži, mleté kuřecí maso, špetku soli a pepře a nadrobno nasekanou jarní cibulku. Směs pevně zabalíme do kapustových listů.
Na horkém oleji osmahneme nasekanou cibuli, přidáme rajčatový protlak, špetku oregana, soli a pepře a nasekanou zelenou petrželku. Závitky naskládáme do omáčky a vše zalijeme vývarem, tak aby byly závitky do tří čtvrtin ponořené.
Přiklopíme poklicí a zvolna kapustové závitky dusíme do měkka, asi 35 až 50 minut. Během této doby podle potřeby podléváme. Před podáváním můžeme omáčku přecedit přes síto.