Buřtguláš na pivě recept
Buřtguláš na pivě podáváme většinou s čerstvým pečivem. Ale ani rýže nebo houskové knedlíky nejsou špatnou volbou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g kvalitních špekáčků
- 2 červené papriky
- 1 cibule
- 5 středně velkých rajčat
- 250 ml piva
- olivový olej
- mletá červená paprika
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- hladká mouka
Způsob přípravy
Ve vysoké pánvi na oleji zprudka osmahneme na kostky nakrájené špekáčky. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli a dusíme společně, až cibule zesklovatí.
Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Společně s na proužky nakrájenou paprikou je přidáme do pánve, podlijeme pivem a dusíme, dokud papriky nezměknou. Během toho guláš osolíme a okořeníme pepřem a paprikou podle chuti.
Nakonec buřtguláš zahustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě, a už jen krátce povaříme.