Indické kuře vindaloo je vynikající, avšak je určené pouze pro otrlé. Je to jedno z nejpálivěštích jídel, které zvládne jen opravdoví milovník chilli... (celý recept)
Indické kuře vindaloo je vynikající, avšak je určené pouze pro otrlé. Je to jedno z nejpálivěštích jídel, které zvládne jen opravdoví milovník chilli....
Maso si nakrájíme a naložíme do koření, dáme do ledničky odležet. Mezitím si nakrájíme zbytek ingrediencí.
Přibližně po hodině osmahneme na pánvi na jemno nakrájenou cibuli, přihodíme hořčičné semínko a po chvíli maso. Orestuje a přidáme rajčata, zázvor, chilli papričky, česnek, kurkumu a jablečný ocet + cukr dle chuti.
Nakonec přilijeme hovězí vývar a dusíme přibližně 40 minut.
Servírujeme s rýží nebo indickými plackami čapátí. Vhodný je také jogurtový nápoj lassí či salát raita, jelikož mléčné výrobky sráží pálivost.