Nabídka
Přidej
recepty

Kuřecí čína


Drůbeží maso je chutné a zároveň dietní, protože obsahuje málo tuku. Skvěle se hodí pro přípravu rychlých pokrmů a “čína” je jedním z nich. Tento recept mám ráda hlavně kvůli časové nenáročnosti, ale také proto, že nám doma všem moc chutná.
(celý recept)

Drůbeží maso je chutné a zároveň dietní, protože obsahuje málo tuku. Skvěle se hodí pro přípravu rychlých pokrmů a “čína” je jedním z nich. Tento recept mám ráda hlavně kvůli časové nenáročnosti, ale ...

Ingredience receptu

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 mrkev
  • 1 středně velká cibule
  • 1 hrst nakrájeného bílého zelí
  • 1 hrst zelených fazolek
  • 2 - 3 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu - Gustin nebo Maizena
  • sůl
  • pepř
  • olej

Způsob přípravy

Drůbeží maso nakrájíme na nudličky, dáme do středně velké plastové misky a zalijeme dvěma lžícemi oleje. Přidáme 2 - 3 lžíce sojové omáčky, kukuřičný škrob, vše promícháme a necháme 30 minut odležet v chladu.

Cibuli očistíme, oloupeme a nakrájíme na proužky. Stejně tak nakrájíme i bílé zelí. Mrkev oškrábeme a škrabkou na brambory nebo nožem nakrájíme na tenké proužky. Fazolky nalámeme na menší kousky.

Maso je třeba před tepelnou úpravou vyndat včas z lednice, aby nebylo příliš studené. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a maso orestujeme. Osolíme ho, opepříme a po chvíli přidáme cibuli, fazolky, zelí a mrkev. Čínu tepelně upravujeme tak dlouho, dokud maso nezměkne.

Pokrm je skvělýv kombinaci s nudlemi, které se uvaří v horké vodě a pak na pánvi společně s masem krátce prohřejí.


  • Kuchař: Alena B.
  • Publikováno:

Kategorie: Drůbeží

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kuřecí čína.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kuřecí čína .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kuřecí čína

Naši partneři