Lehká sekaná se zeleninou recept
Lehká sekaná se zeleninou je jednou z verzí tohoto oblíbeného jídla. Kořenová zelenina jí dodá na lehkosti a vláčnosti.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 malá cibule
- 100 g nastrouhaného celeru
- 150 g nastrouhané petržele
- 100 g nastrouhané mrkve
- 3 stroužky česneku
- 60 g strouhanky
- 2 vejce
- sůl
- mletý černý pepř
- sušená majoránka
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Ve velké míse smícháme mleté maso s celerem, mrkví, petrželí a nadrobno nastrouhanou cibulí. Přidáme vejce, utřený česnek, špetku soli, pepře a majoránky a vše důkladně promícháme.
Do olejem vymazané formy nebo do menšího pekáče masovou směs natlačíme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme zprudka asi 15 minut, pak teplotu zmírníme na 170 stupňů a pečeme dalších přibližně 45 minut.
Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší politou máslem. .