Maďarská polévka ze zajíce recept
Recept na maďarskou polévku ze zajíce uvaříte překvapivě jednoduše. Potřebujete jenom přední část zajíce, která bude tak akorát libová.
(celý recept)
Ingredience receptu
- přední část zajíce
- 1 1/2 litru vody
- sůl
- ocet nebo citrónová šťáva
- 12 dkg kořenové zeleniny
- 1 bobkový list
- pepř
- 2 dkg tuku
- 2 dkg hladké mouky
- 2 dl kyselé smetany
Způsob přípravy
Omyté maso vložíme do studené vody, osolíme, přidáme trochu octa nebo citrónové šťávy, očištěnou nakrájenou zeleninu, bobkový list a několik zrnek pepře. Vaříme, až maso změkne.
Z tuku a mouky upražíme světlou jíšku, zalijeme přecezenou polévkou a dobře spolu povaříme. Nakonec přimícháme kyselou smetanu.
Maso obereme z kostí a nakrájené dáme do polévky. Polévku podáváme s osmaženou houskou.