Pivní hot dog s pikantním salátem recept
Pivní hot dog s pikantním salátem je to pravé pohoštění pro vaše hosty. Bude určitě chutnat třeba právě k dobře vychlazenému pivu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- pikantní salát:
- 4 hrnky nakrájeného červeného zelí
- 2 hrnky nakrájeného bílého zelí
- 1/3 hrnku majonézy
- 1 lžíce celozrnné hořčice
- 4 lžičky dijonské hořčice
- 3 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžíce láku z okurek
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžíce cukru
- hot dog:
- 8 žemlí nebo rohlíků
- 2 piva
- 1 lžíce másla
- 8 párků
Způsob přípravy
Pivní hot dog s pikantním salátem je to pravé pohoštění pro vaše hosty. Bude určitě chutnat třeba právě k dobře vychlazenému pivu. Ve velké míse smícháme oboje nakrájené zelí se všemi ostatními přísadami, důkladně vše promícháme a hotový salát uložíme do chladna. Ve vysoké pánvi zahřejeme pivo, vložíme do něj párky a pomalu přivedeme k varu. Hned snížíme teplotu aby párky nepopraskaly a prohříváme je asi 8 až 10 minut.
Pak párky přeneseme do hlubokého talíře, přidáme k nim máslo a necháme ho rozpustit. Párky celé v rozpuštěném másle obalíme. Žemle nebo rohlíky rozpečeme v troubě, rozkrojíme je a do každé vložíme jeden horký párek. Přidáme trochu pikantní hořčice a hned podáváme s vychlazeným pikantním zelným salátem.