recepty

Houbové rizoto


Houbové rizoto chutná nejlépe z čerstvě nasbíraných hub. V houbařské sezóně na něj proto nezapomeňte...
(celý recept)

Houbové rizoto chutná nejlépe z čerstvě nasbíraných hub. V houbařské sezóně na něj proto nezapomeňte....

Ingredience receptu

  • 300 g hub
  • 300 g rýže Arborio
  • 1 cibule
  • 1 velká mrkev
  • 1 citron
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička estragonu
  • mletý černý pepř

Způsob přípravy

Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Ve vysoké pánvi zahřejeme olej a krátce na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev. Pak do pánve přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby a zvolna za stálého míchání je dusíme do měkka.

Podle potřeby houby občas podlijeme vodou. Když jsou houby měkké, smícháme je s rýží, okořeníme estragonem, pepřem a sojovou omáčkou. Nakonec přidáme pár kapek citronové šťávy a rizoto už jen prohřejeme.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Hlavní chod

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Houbové rizoto.
Nebo hledejte podobné podle části názvu houbové rizoto .
Hledat podobné recepty na internetu jako Houbové rizoto

Naši partneři