recepty

Domácí vepřový prejt


Domácí vepřový prejt chutná s vařenými bramborami a kyselou okurkou. Nebo s domácím naloženým zelím...
(celý recept)

Domácí vepřový prejt chutná s vařenými bramborami a kyselou okurkou. Nebo s domácím naloženým zelím....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření150 minPočet porcí8 porcí


Ingredience receptu

  • 70 g kořenové petržele
  • 70 g celeru
  • 70 g mrkve
  • 1 cibule
  • 1 kg různého vepřového masa (libový bůček, plecko, koleno apod.)
  • 4 lžíce krupice
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžíce majoránky
  • 10 kuliček nového koření
  • 10 kuliček pepře
  • sůl
  • mletý černý pepř

Způsob přípravy

Do hrnce vložíme kousky masa, kořenovou zeleninu, cibuli, pepř, nové koření, špetku soli a vše zalijeme vodou. Pak vodu přivedeme k varu a vaříme asi hodinu a půl, dokud maso nezměkne.

Uvařené maso umeleme na masovém strojku, přidáme utřený česnek, špetku pepře a majoránku. Krupici uvaříme do měkka v masovém vývaru a přidáme ji také do mísy k masové směsi. Všechno důkladně promícháme, popřípadě přisolíme. Mezitím si troubu předehřejeme na 200 stupňů.

Do vymazaného pekáče přendáme masovou směs z mísy a ještě ji krátce zapečeme v předehřáté troubě.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí vepřový prejt.
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí vepřový prejt .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí vepřový prejt

Naši partneři