1 kg různého vepřového masa (libový bůček, plecko, koleno apod.)
4 lžíce krupice
5 stroužků česneku
1 lžíce majoránky
10 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
sůl
mletý černý pepř
Způsob přípravy
Do hrnce vložíme kousky masa, kořenovou zeleninu, cibuli, pepř, nové koření, špetku soli a vše zalijeme vodou. Pak vodu přivedeme k varu a vaříme asi hodinu a půl, dokud maso nezměkne.
Uvařené maso umeleme na masovém strojku, přidáme utřený česnek, špetku pepře a majoránku. Krupici uvaříme do měkka v masovém vývaru a přidáme ji také do mísy k masové směsi. Všechno důkladně promícháme, popřípadě přisolíme. Mezitím si troubu předehřejeme na 200 stupňů.
Do vymazaného pekáče přendáme masovou směs z mísy a ještě ji krátce zapečeme v předehřáté troubě.