Dýňové rizoto je zdravé a velmi chutné jídlo a pochutnají si na něm nejen vegetariáni. Je voňavé tymiánem a podzimem. (celý recept)
Dýňové rizoto je zdravé a velmi chutné jídlo a pochutnají si na něm nejen vegetariáni. Je voňavé tymiánem a podzimem.
Dýni oloupeme a polovinu nakrájíme na menší kostky. V troubě předehřáté na 180 ...
Dýňové rizoto je zdravé a velmi chutné jídlo a pochutnají si na něm nejen vegetariáni. Je voňavé tymiánem a podzimem.
Dýni oloupeme a polovinu nakrájíme na menší kostky. V troubě předehřáté na 180 stupňů je na polovině oleje pečeme za občasného promíchání asi 30 minut dozlatova.
Zbytek dýně také nakrájíme na kostičky a osmahneme ve vysoké pánvi na zbytku oleje. Přidáme polovinu másla a nadrobno pokrájenou cibuli a krátce ještě orestujeme. Pak přidáme utřený česnek, mletý pepř celerovou nať, bobkový list a tymián nakrájený nadrobno.
Dusíme asi 4 minuty, pak přidáme rýži a víno a vaříme nezakryté 5 minut. Pak přidáme vývar a za stálého míchání pod pokličkou vše dusíme asi 25 minut až je dýně i rýže měkká. Pak odstavíme z plotny a na povrch rizota dáme zbytek másla a vše posypeme polovinou parmezánu. Necháme odpočívat 2 minuty.
Na talíři každou porci ozdobíme opečenými kostičkami dýně a posypeme trochou parmezánu.