Rebarborový koláč má lehce nakyslou chuť a patří k létu. Se sklenicí mléka, nebo s šálkem čaje si na něm vy nebo vaše děti velmi pochutnáte. (celý recept)
Rebarborový koláč má lehce nakyslou chuť a patří k létu. Se sklenicí mléka, nebo s šálkem čaje si na něm vy nebo vaše děti velmi pochutnáte.
Z trochy mouky, trochy cukru a z másla si v malé misce...
Rebarborový koláč má lehce nakyslou chuť a patří k létu. Se sklenicí mléka, nebo s šálkem čaje si na něm vy nebo vaše děti velmi pochutnáte.
Z trochy mouky, trochy cukru a z másla si v malé misce připravíme drobenku.
Rebarborové stonky oloupeme a nakrájíme na malé kousky. V míse utřeme vejce s cukrem do pěny. Pak opatrně zasypáváme moukou smíchanou s práškem do pečiva a za stálého míchání přidáme i olej.
Hotové těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, poklademe nakrájenou rebarborou a nakonec posypeme drobenkou.
V troubě zahřáté na 150 stupňů koláč pečeme přibližně půl hodiny. Necháme vychladnout a nakrájíme. Před podáním můžeme lehce posypat moučkovým cukrem.