Sdílet:

Rösti recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Bramborové rösti jsou původem ze Švýcarska, kde jsou považovány za jeden z národních pokrmů. Vzhledem se podobají našim bramborákům a křupavé placičky z brambor se obvykle podávají jako příloha, ale také jako hlavní chod. K jejich přípravě se používají syrové nebo vařené brambory a celkem vám k výrobě rösti budou stačit jen čtyři ingredience.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g brambor
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • slunečnicový olej na smažení


Způsob přípravy

Brambory pečlivě umyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Jakmile změknou, vodu slijeme a brambory necháme vychladnout.

Vychlazené brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo do mísy. Dochutíme je solí, pepřem a z hmoty vytvarujeme placičky.

Na pánvi rozehřejeme olej a placičky na něm budeme opékat při střední teplotě z obou stran dozlatova. Při restování nespěcháme, dáme si na čas, ať jsou placičky krásně křupavé.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rösti recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rösti.
Hledat podobné recepty na internetu jako Rösti

Kde najít informace



×