Rösti recept
Bramborové rösti jsou původem ze Švýcarska, kde jsou považovány za jeden z národních pokrmů. Vzhledem se podobají našim bramborákům a křupavé placičky z brambor se obvykle podávají jako příloha, ale také jako hlavní chod. K jejich přípravě se používají syrové nebo vařené brambory a celkem vám k výrobě rösti budou stačit jen čtyři ingredience.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g brambor
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- slunečnicový olej na smažení
Způsob přípravy
Brambory pečlivě umyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Jakmile změknou, vodu slijeme a brambory necháme vychladnout.
Vychlazené brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo do mísy. Dochutíme je solí, pepřem a z hmoty vytvarujeme placičky.
Na pánvi rozehřejeme olej a placičky na něm budeme opékat při střední teplotě z obou stran dozlatova. Při restování nespěcháme, dáme si na čas, ať jsou placičky krásně křupavé.