Rýžový salát výborně chutná i studený. Co se týká použité zeleniny, nemusí tam být striktně právě tahle, klidně použijte tu, co zrovna máte, nebo tu, co máte nejraději. (celý recept)
Rýžový salát výborně chutná i studený. Co se týká použité zeleniny, nemusí tam být striktně právě tahle, klidně použijte tu, co zrovna máte, nebo tu, co máte nejraději....
Rýži uvaříme do měkka. Kuřecí maso bez kůže nakrájíme na malé kostky. Ve vyšší pánvi rozpálíme trochu oleje a maso na něm důkladně osmahneme. Pak do pánve přidáme nakrájenou cibulku a nakrájené papriky a ještě chvilku restujeme společně s masem až všechno změkne.
V misce důkladně smícháme všechny ingredience na zálivku. Ve větší míse zase smícháme uvařenou rýži se zeleninovou směsí a s pokrájenou krájenou rukolou a podle chuti salát okořeníme solí a pepřem. Nakonec vše zalijeme připravenou zálivkou.
Hotový salát můžeme hned podávat, nebo ho necháme vychladit v ledničce.