Smícháme rozpuštěný tuk (Hera nebo vepřové sádlo)s medem a moučkovým cukrem v míse. Přidáme vejce, koření do perníku a při míchání postupně přisypáváme mouku. (celý recept)
Smícháme rozpuštěný tuk (Hera nebo vepřové sádlo)s medem a moučkovým cukrem v míse. Přidáme vejce, koření do perníku a při míchání postupně přisypáváme mouku.Nakonec přidáme jedlou sodu.Vše spojíme v ...
Smícháme rozpuštěný tuk (Hera nebo vepřové sádlo)s medem a moučkovým cukrem v míse. Přidáme vejce, koření do perníku a při míchání postupně přisypáváme mouku.Nakonec přidáme jedlou sodu.Vše spojíme v tužší těsto a necháme odležet přibližně půl hodiny. Potom těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 0,4 cm a vykrájíme formičkami tvary perníčků.
Přeneseme je na vymazaný plech a v předehřáté troubě (200 stupňů) pečeme 3-5 minut dorůžova. Po upečení perníčky potřeme rozšlehaným vejcem.
Utřením moučkového cukru, citronové šťávy, bílků a solamylu připravíme hladkou polevu, nalijeme do zdobícího sáčku a vychladlé perníčky ozdobíme.
Je vhodné nechat perníčky několik dní uležet.