Sdílet:

Zelňačka recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Zelňačka patří mezi ty husté, syté a oblíbené tzv. svačinové polévky. Je pikantní a můžete k ní přidat třeba i kousek pečiva. Hodí se báječně do podzimních a zimních plískavic, zahřeje vás po návratu z procházky.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 cibule
  • 300 g naloženého bílého zelí
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 lžíce sladké papriky
  • špetka chilli koření
  • 1 ostravská klobása
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 bobkový list
  • 4 kuličky nového koření
  • 5 kuliček černého pepře
  • 1,5 l masového vývaru
  • olivový olej


Způsob přípravy

V hrnci na polévku orestujeme nakrájenou cibuli na lžíci oleje. Přidáme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu a za stálého míchání počkáme, až cibule zezlátne. Pak přidáme papriku, protlak, chilli a lžíci hladké mouky.

Promícháme, krátce všechno osmahneme a pak zalijeme vývarem. Znovu promícháme, přidáme zcezené kysané zelí, nové koření, bobkový list, špetku soli a pepř. Vaříme polévku asi 20 minut, až zelí změkne. Mezitím si nakrájíme klobásu na menší kousky a ty opečeme nasucho na pánvi.

Když je zelí měkké, přidáme do polévky opečenou klobásu, je-li třeba sůl a povaříme ještě 7 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zelňačka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zelňačka.
Hledat podobné recepty na internetu jako Zelňačka

Kde najít informace



×