Zvěřinová omáčka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření110 minPočet porcí4 porce

Tato hustá a silná omáčka se hodí například ke kančímu guláši nebo k srnčím steakům. Ke zvěřině se často podávají i omáčky z brusinek, povidel nebo šípků. Do této omáčky se přidává jalovec a odřezky a kosti, takže získá sytější zvěřinou chuť. Když se mi dostane zvěřina na jídelníček, uvařím si omáčky o něco více, pak ji zamrazím a později ji podávám třeba jako přeliv na hovězí maso.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g zvěřinových kostí a ořezků
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 80 g hladké mouky
  • 1 cibule
  • 2 - 3 mrkve
  • 1/4 celeru
  • 2 petržele
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček jalovce
  • 5 kuliček černého pepře
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1 lžička tymiánu
  • 1,2 l vody


Způsob přípravy

Ve větším hrnci rozpálíme olej. Nasekané propláchnuté kosti a ořezky na oleji zvolna opečeme. Přidáme očištěnou, nahrubo nakrájenou zeleninu a nadrobno cibuli.

Zeleninu opečeme společně se zvěřinou, směs zaprášíme moukou, promícháme a osmahneme dohněda.

Směs rozředíme vodou, kterou přivedeme k varu. Do hrnce nasypeme koření, zmírníme plamen a zeleninu a kosti 90 minut povaříme.

Omáčku přecedíme přes síto, vyndáme kosti i odřezky a zeleninu prolisujeme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zvěřinová omáčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zvěřinová omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu zvěřinová omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zvěřinová omáčka

Kde najít informace



×