Pečený čaj
Z pečeného čaje připravíte aromatický nápoj, který vás krásně zahřejete v mrazivých dnech. Ovoce očistíme a oloupeme a...
Višně v rumu recept
Postup přípravy receptu. Višně i s peckou omyjeme, vložíme do sklenice, zasypeme cukrem a zalijeme rumem, aby byly višně potopené. Sklenici uzavřeme a necháme uležet nejméně 2 měsíce, aby pustila šťáva z višní a višně pěkně nasály do sebe rum. Kuchařka: lenka-m.
Podobné recepty jako Višně v rumu
Třešně s alkoholem (KONZERVOVÁNÍ) recept
Třešně zbavené pecek smícháme s cukrem a zalijeme alkoholem. Vhodné jako dezert s tvarohem, zakysanou smetanou, zmrzlinou i samotné. Pokud potřebujeme ovoce konzervovat, plníme do připravených skleniček. Ovoce má být dostatečně zalité, nemá vykukovat. Skladujeme v chladu.
Podobné recepty jako Třešně s alkoholem (KONZERVOVÁNÍ)
Třešně zavařené na koláč
Postup přípravy receptu. 1. Třešně odpeckujeme (pokud máme "odpeckovač" je to hračka, jinak trošku piplačka) na dno zavařovací sklenice dáme lžíci cukru a sklenici hustě naplníme ovocem. Ukončíme znovu lžící cukru a troškou rumu. Sklenice po uzavření sterilujeme asi 7-10 minut.
Podobné recepty jako Třešně zavařené na koláč
Pečené třešně (višně) recept
Postup přípravy receptu. Umyté vykôstkované čerešne zmiešame s cukrom a škoricou, dáme na pekáč s peč. papierom. Rozložíme kúsočky masla, pokvapkáme medom. Rúru zohrejem na cca 200-220°C, pod alobalom pečieme cca 20 minút, ku koncu dáme dolu alobal, mierne necháme skaramelizovať. Sem tam premiešame.
Podobné recepty jako Pečené třešně (višně)
Můj rumový hrnec recept
Potom je vložíme do sklenice nebo keramického hrnce a zalijeme rumem. Na 0,5 kg ovoce počítáme 25 dkg cukru, 3 dl rumu. Nádobu je třeba dobře uzavřít, aby nevyprchal alkohol. Netřepeme, nemícháme, otevíráme pouze tehdy, když chceme přidat další várku ovoce a to opět s cukrem a rumem.
Podobné recepty jako Můj rumový hrnec
Třešňový sirup recept
Postup přípravy receptu. Den 1.: Třešně omyjeme a vypeckujeme, případně zbavíme červíků. Vypeckované dáme do hrnce a zalijeme vroucí vodou. Ještě chvíli necháme na mírném ohni probublat, stáhneme z ohně, zakryjeme pokličkou a necháme do druhého dne v chladu. (Sklep, spíže.)
Podobné recepty jako Třešňový sirup
Višně ve vlastní šťávě recept
Tématické fráze: zavařené višně recept višně recepty zavařené višně tresne ve vlastní šťávě višně s cukrem recepty z višní višně recepty na višně višně zavařené ve vlastní šťávě višně v cukru domaci visen ve vladtni stave visne zavarene recept visne višně recept svestky ve vlastni stave bez cukru vi
Podobné recepty jako Višně ve vlastní šťávě
Bleskový švestkový koláč
Postup přípravy receptu. 1. Všecny suroviny smícháme, rozetřeme na plech, poklademe švestkami, může být i jiné ovoce - dobrý je rybíz. Posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté troubě cca 30-35 minut. Vychladlý pocukrujeme moučkovým cukrem.
Podobné recepty jako Bleskový švestkový koláč
Višňový sad Ljubov Andrejevny Raněvské recept
V míse smícháme prosátou polohrubou mouku, prosátý cukr moučka, zrnko soli. V další míse rozšleháme dvě celá vejce pokojové teploty. Přidáme kelímek bílého jogurtu a přimícháme veškeré sypké a řádně promíchané ingredience z první mísy.
Podobné recepty jako Višňový sad Ljubov Andrejevny Raněvské
Máslové ovoce rychle, chutně, zdravě
Postup přípravy receptu. 1. Ovoce omyjeme, oloupeme, vypeckujeme, vyndáme jádřince a pokrájíme na středně velké kousky, které dáme na pánev s rozehřátým máslem, posypeme vanilkovým cukrem a cukrem krupicí (dle chuti a kyselosti ovoce) a zprudka za stálého míchání restujeme asi 3-5 minut.
Podobné recepty jako Máslové ovoce rychle, chutně, zdravě