článek

3 skvělé tipy na domácí sirup


Sirup je skvělý způsob, jak mít v zásobě dostatek lahodného nápoje. Takový sirup si můžete pohodlně uvařit doma. V ..
(celý článek)

Sirup je skvělý způsob, jak mít v zásobě dostatek lahodného nápoje. Takový sirup si můžete pohodlně uvařit doma. V ...





Sirup je skvělý způsob, jak mít v zásobě dostatek lahodného nápoje. Takový sirup si můžete pohodlně uvařit doma. V tomhle článku se podíváme, jak na to.

Bezový sirup


Kdo z vás ochutnal nějaký bezový nápoj, určitě zná jeho jemnou a charakteristickou chuť. Stejnou má i bezový sirup. Na jeho výrobu budeme potřebovat bílé bezové květy, které můžete natrhat v jarních dnech, kdy bez kvete. Tyhle bezové květy dobře vyperte ve studené vodě, abyste se zbavily případných nečistot. Potom si nachystejte hrnec s vodou a postavte ho na plotýnku. Do vody vložte natrhané květy a vodu přiveďte k varu. Květy vařte zhruba 15 minut a následně přidejte několik polévkových lžic krystalového cukru. Množství bezových květů a cukru záleží na tom, jak moc silný sirup chcete mít. Množství cukru můžete vyzkoušet i při vaření. Odlijte malou dávku vařícího sirupu do sklenice. Vzorek zalijte studenou vodou a ochutnejte, zda vám množství cukru vyhovuje. Jestliže je sirup v pořádku, odlijte ho do zavařovací sklenice. Jestliže sirup zvládnete zkonzumovat v následujících týdnech, můžete ho takto uložit do lednice. Jestliže ho chcete skladovat déle, doporučuji ho v zavařovací sklenici ještě zavařit.

Jablečný sirup


Na jablečný sirup budete potřebovat domácí mošt. Ten můžete získat nastrouháním a vymačkáním několika jablek, pro větší množství moštu je lepší použít moštovací lis. Mošt přiveďte k varu, přidejte několik lžic cukru a za stálého vaření míchejte. Vařící mošt nechte několik minut redukovat, až do sirupové konzistence. Chuť sirupu vyzkoušejte a konzervujte stejně, jak tomu bylo u bezového sirupu.

Citrónový sirup


Poslední tip na sirup je velmi jednoduchý a v letních dnech příjemně osvěžující. Do sklenice vymačkejte dvě půlky citrónu a přidejte 2 polévkové lžíce cukru. Tuto směs nalijte do vhodného množství vroucí vody a za stálého míchání redukujte do sirupovité konzistence. Sirup můžete vylepšit například lístky máty, nebo pomerančem.




 

  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Top recepty

Sdílejte článek s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Hledat podobné články jako 3 skvělé tipy na domácí sirup.
Nebo hledejte podobné podle části názvu skvělé tipy domácí sirup .

Naši partneři