Slezské kysané zelí recept
Nakrájené kysané zelí podusíme ve vodě s kmínem. Zvlášť na troše sádla osmahneme nakrájený uzený bůček, na něm pak drobně krájenou cibuli dorůžova. Zasypeme hladkou moukou, osmažíme ji, za stálého míchání rozředíme vodou z vařeného zelí, přidáme brambor a dobře provaříme (asi 20 minut).
Podobné recepty jako Slezské kysané zelí
Nakládané zelí recept
Naše babička i toto zelí dělá každý rok od pradávna a je úplně jiné než kysané zelí nebo sterilované zelí. Právě ten pyrosiřičitan tomu dá jinou výbornou nezaměnitelnou chuť a je křupavé. Také malá zarovnaná kávová lžička na 10 kg zelí není nic. Dávám bod, protože zelíčko je super. Odpovědět
Podobné recepty jako Nakládané zelí
Domácí kysané zelí
Jirko můžeš zkusit zelí koupit až později kdy je chladno tj.koncem října.Nesmi být měkké letní zelí.Do hlávky u zeliho na krouhání neprotlačíš prst Pokud máš zelový hrnec a doplníš vodu aby bylo zelí stále pod vodou je to hračka přeji pěkný den.
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Kysané bílé zelí recept
Recept na domácí přípravu kysaného zelí - jemně kořeněné, lahodné chuti a vhodné k přímé konzumaci, do různých jídel nebo po tepelné úpravě jako příloha k masitým pokrmům. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Kysané bílé zelí
Kysané zelí
Máme-li zelí nakrouhané, přidáme sůl, kmín a cibuli a ve vaničce je dobře promícháme, aby došlo k rovnoměrnému rozložení. Připravený sud začneme pěchovat nakrouhaným zelím. Je důležité zelí po přidání dobře upěchovat, aby pustilo šťávu, protože tak včas dojde ke správnému kvašení. Při plnění ...
Podobné recepty jako Kysané zelí
Kysané zelí ve sklenicích + salát
Zelí nesmí být "nasucho", ve sklenicích musí být šťáva. Sklenice od zelí (hrdla) očistíme, pevně uzavřeme, jako kdybychom zelí chtěli sterilovat a naskládáme si je nejlépe do hlubšího plechu. Ten nám případně zachytí šťávu, která bude ze sklenic vytékat během kysání. Přes sklenice přehodíme plátěnou
Podobné recepty jako Kysané zelí ve sklenicích + salát
Dušené zelí mojí babičky
Takové zelí dělala moje maminka, dělám ho i já.Chutnalo nám dříve od maminky, teď chutná i to moje /Vaše/ všem, je to prý nejlepší zelí, které kdy moji strávníci jedli. Já dávám té brambory tolik, aby se tím zelí zahustilo. Mouku již nedávám.Zelí ale musím déle povařit, aby chuť brambory se zatáhla.
Podobné recepty jako Dušené zelí mojí babičky
Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované recept ...
Hlávky zelí bez košťálů nakrouháme a krouhanku předváříme po dobu 1 minuty ve vřící osolené vodě (na 1 l vody dáme 20 g soli). Odkapanou krouhanku pak smícháme s kmínem, napěchujeme do sklenic a zalijeme svařeným nálevem. Sklenice zavíčkujeme a zavaříme 50 minut při 90 °C.
Podobné recepty jako Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované ...
Bigos recept
kysané zelí se nesteriluje, není důvod totiž, pokud to někdo dělá, už zničí to co je ve vlastním kysání zelí to nejlepší a pak už opravdu nejde o kysané zelí, nýbrž o sterilované. Odpovědět
Podobné recepty jako Bigos
Recepty s dobrým hodnocením vyzkoušené
Z bílků našleháme s trochou cukru hustý sníh. Žloutky s máslem a cukrem utřeme do pěny. Do mouky přidáme prášek do pečiva, mléko, smícháme se sněhem a...
Podobné recepty jako Recepty s dobrým hodnocením vyzkoušené
Nové recepty
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do mísy na listy salátu přidáme na... více o Salát od Středozemního moře
Podobné recepty jako Novéy