Bulharská trošije (nakládaná zelenina)
Poznámka: V některých bytech je trochu problém najít místo, kde trošije "dozraje" a nezkazí se. Mělo by tam být temno, chladno a stabilní teplota.
Podobné recepty jako Bulharská trošije (nakládaná zelenina)
Bulharská pomazánka
Salám umeleme na masovém strojku nebo nastrouháme na struhadle. Přidáme jemně nastrouhanou okurku, rajský protlak, tatarku a jemně nakrájenou cibuli.
Podobné recepty jako Bulharská pomazánka
Bulharský salát
Bulharská trošije (nakládaná zelenina) Bulharské papriky s Balkánem Bulharské řezy Bulky s Goudou podle Ládi Hrušky Bulky s řepnou pomazánkou Bulky se sýrem, solí nebo semínkem Recepty.cz; Bulharský salát ...
Podobné recepty jako Bulharský salát
Bulharská musaka Olga
Na pánvičce osmahneme cibuli a opečeme mleté maso (pokud není solené, tak ochutíme) a tak dlouho do něj štoucháme vařečkou, až jsou z něj opečené malé kousky.
Podobné recepty jako Bulharská musaka Olga
Bulharské papriky s Balkánem
Tak na tohle jídlo se každý rok těším do Bulharska, v Primorsku je dělají smažené v těstíčku - čušky bjurek se to jmenuje. Do náplně dávají ještě trochu čubrici nebo "šarenou sol". Už aby bylo příští léto...
Podobné recepty jako Bulharské papriky s Balkánem
Koprovka polévka
Bulharská trošije (nakládaná zelenina) Špízy z mletého (nejen) krůtího masa. 2x křenová omáčka se smetanou. Kvasnicová polévka se zeleninou. Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou. Smažené čínské nudle s kuřecím masem… Fazolová polévka s domácími flíčky. Doporučujeme. 40 minut. Hovězí sendvič s nakláda
Podobné recepty jako Koprovka polévka
Bulharský tarator
Okurky omyjeme a na hrubém struhadle ustrouháme se slupkou. Prosolíme a ponecháme 10 min, aby pustily šťávu. Utřeme česnek, posekáme jemně kopr (čerstvý možno nahradit konzervovaným, koprem na rozdíl od česneku nešetřit), ořechy posekáme a vše s pepřem a olejem vmícháme.
Podobné recepty jako Bulharský tarator
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Pak 1 ½ l vody, 2 ½ dcl octa, 3 bobk. listy, 10 kuliček nového koření, ½ kg cibule, ½ kg paprika (zelená nebo červená), 3 dkg soli a 13 dkg cukru dát na 20 minut vařit, a pak nechat v hrnci do druhého dne.
Podobné recepty jako Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Bulharské řezy
Ušleháme vejce, cukr, olej, přidáme jogurt, jablka, mléko, mouku, prášek do pečiva. Těsto nalejeme na plech vymazaný a vysypaný polohrubou moukou a dáme upéct.
Podobné recepty jako Bulharské řezy
Bezinková limonáda
Květy namočíme do vody na 24 hodin, přecedíme, zamícháme do toho cukr, kyselinu citronovou a necháme 4-5 dnů při pokojové teplotě.
Podobné recepty jako Bezinková limonáda
Česnečka z Vysočiny
Mrkev a vysočinu orestujeme na oleji - lžíce oleje stačí, vysočina tuk dodá sama, přilijeme litr vody, přidáme brambory, bujon a česnek.
Podobné recepty jako Česnečka z Vysočiny
Tvarohová bábovka rychlá a dietní
Do mísy dát tvaroh, cukr, vejce, tuk (rozpuštěný), špetku soli, příp. rum, vše rozšlehat dohladka. Vmíchat mouku s práškem. Je-li třeba, přidat mouku nebo trochu mléka či vody, aby bylo těsto husté, ale přitom tekuté (závisí na použitém tvarohu).
Podobné recepty jako Tvarohová bábovka rychlá a dietní
Silvestrovské fondue
Odleželé maso nakrájíme na sousta o hraně asi 2 cm, a to těsně před přípravou, aby zbytečně nepouštělo šťávu. Maso má být suché, osušíme je proto ubrouskem.
Podobné recepty jako Silvestrovské fondue
Bulharský zeleninový nákyp
Bulharská trošije (nakládaná zelenina) Baby kuřátka s nádivkou a zeleninou. Buchty (bulky) nejen se zelím - Komentáře k receptu. Tito kuchaři vyzkoušeli recept: Nejsou zde zatím žádné komentáře. Vyberte, co chcete vytisknout. Ingredience a postup přípravy Hlavní fotografie Galerie Komentáře. Kategor
Podobné recepty jako Bulharský zeleninový nákyp
Selská vejce
Soubory cookies nám pomáhají řídit obsah stránky a reklamy tak, aby vyhovovaly Vašim představám. Nastavení můžete změnit v zápatí v odkazu cookies.
Podobné recepty jako Selská vejce
Křupavý bůček
Následně můžeme maso grilovat na dřevěném uhlí, nebo řádně orestujeme na troše oleje na pánvičce do úplného změknutí. Nesmíme zapomenou maso řádně potírat zbylou marinádou.
Podobné recepty jako Křupavý bůček
Remuláda a la France
Výborné ke zbytkům studených ryb, jehněčího a hovězího z vánoc, dobré i jako podklad na sendviče místo másla.
Podobné recepty jako Remuláda a la France
Domácí pizza
Jako omáčku můžete použít klasický rajčatový protlak z plechovky (prodávají se i mini verze) a namixovat to se sladkým kečupem, podle chuti.
Podobné recepty jako Domácí pizza
Falešný tatarák
Všechno smícháme, přidáme dvě lžičky papriky sladké, dvě lžičky hořčice, deci oleje a kečup, aby dochutil a obarvil. Dochutíme solí a podáváme na topince.
Podobné recepty jako Falešný tatarák
Domácí ovocná limonáda
Omyté ovoce rozdělte, část si nechte na ozdobu a zbytek vložte do úzké a hluboké nádoby. Přidejte jahodovou marmeládu, šťávu z citronu a sirup z agáve.
Podobné recepty jako Domácí ovocná limonáda
Salámový závin
Osmahneme najemno nasekanou cibulku, strouhaný česnek a kostičky salámu, necháme vychladnout. Do vychladlé směsi přidáme moravský salát, ochutíme solí, pepřem a paprikou.
Podobné recepty jako Salámový závin
Makovo-tvarohový točeňák
Z těsta vyválíme 2 obélníky, jeden pomažeme makovou náplní, druhý tvarohovou naplní, poté krájíme pruhy široké 5 cm. Rozevírací formu vymažeme máslem, první pruh stočíme a posadíme doprostřed formy, poté střídavě obtáčíme, dokud nezaplníme formu.
Podobné recepty jako Makovo-tvarohový točeňák
Plněná krůtí pečeně
Maso opláchneme, osušíme a nařízneme do něho kapsu. Omyjeme a očistíme cukety a asi 150 g nakrájíme na kostičky. Z toastové chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme jej na kostičky.
Podobné recepty jako Plněná krůtí pečeně
Bramborové taštičky se zelím
Bulharská trošije (nakládaná zelenina) Bramboráky s prejtem a zelím . Komentáře k receptu. Tito kuchaři vyzkoušeli recept: Nejsou zde zatím žádné komentáře. Vyberte, co chcete vytisknout. Ingredience a postup přípravy Hlavní fotografie Galerie Komentáře. Kategorie: Brambory. Pokrmy Z brambor Oběd Ve
Podobné recepty jako Bramborové taštičky se zelím
Těstoviny, máslo, šalvěj
Těstoviny uvaříme v osolené vodě s kapkou oleje. Když mají požadovanou tvrdost, tak je slijeme (neproplachujeme!) a ihned smícháme s máslem, na kousky natrhanou šalvějí a parmezánem.
Podobné recepty jako Těstoviny, máslo, šalvěj
Zelí z trouby
Bulharská trošije (nakládaná zelenina) Komentáře k receptu. Tito kuchaři vyzkoušeli recept: Nejsou zde zatím žádné komentáře. Vyberte, co chcete vytisknout. Ingredience a postup přípravy Hlavní fotografie Galerie Komentáře. Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřov é Zelenina. Maso Pokrmy Ze zele
Podobné recepty jako Zelí z trouby
Buchty (bulky) nejen se zelím
Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přisypeme cukr a zalijeme polovinou mléka. Trochu promícháme a necháme vzejít kvásek.
Podobné recepty jako Buchty (bulky) nejen se zelím
Meruňkové konfety
Meruňky krátce povaříme ve vodě, slijeme, osušíme, nakrájíme spolu s marcipánem nadrobno, smícháme s likérem, necháme odležet 2 hodiny.
Podobné recepty jako Meruňkové konfety
Mlsná krůta
Opláchnuté kousky krůty osolíme a opepříme, poté kousky poprášíme moukou a opečeme ze všech stran na oleji. Po chvilce podlijeme vínem, přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě do změknutí.
Podobné recepty jako Mlsná krůta
Sladké Mandlovky
3.Poté každý bochánek vyválíme do kruhu silného 5 mm a rozřežeme na 6 stejných trojúhelníků. Každý trojúhelník smotáme od základny (delší strana) ke špičce a špičku lehce zatlačíme, aby se neodlepila.
Podobné recepty jako Sladké Mandlovky
Polévka z mangoldu s plísňovým sýrem
Troubu předehřejte na 150 °C. Očištěný a opláchnutý mangold nakrájejte na větší kusy. V hrnci rozehřejte lžíci oleje, přidejte mangold a nechte ho zavadnout.
Podobné recepty jako Polévka z mangoldu s plísňovým sýrem
Zeleninová omeleta
Soubory cookies nám pomáhají řídit obsah stránky a reklamy tak, aby vyhovovaly Vašim představám. Nastavení můžete změnit v zápatí v odkazu cookies.
Podobné recepty jako Zeleninová omeleta