Domácí griotka
Likéry jako griotka se hodí nejen na pití, ale také na přelití různých dezertů jako například pudinků, zmrzlinových pohár...
Domácí ostružinový likér
Domácí ostružinový likér je voňavý nápoj pro dospělé. Hodí se skvěle také třeba k přípravě míchaných nápojů. Pokud nemá...
Domácí pomerančový džus
Domácí pomerančový džus si dnes můžeme připravit doma kdykoliv. Nejlépe ale v zimě, kdy jsou pomerače u nás nejšťavnatějš...
Kysané zelí do čtyřlitrové láhve recept
Tématické fráze: kvaseni zeli v lahvich nakládání zelí do lahví kysané zelí v lahvích zeli kysane v lahvich bílý povlak na kysaném zelí teplota pri kvaseni zeli jaká teplota při kvašení zelí kvašené zelí v lahvi bílá plíseň na kysaném zelí bílý povlak na kysané zelí zeli kvasene v lahvích slizké kys
Podobné recepty jako Kysané zelí do čtyřlitrové láhve
Kombucha z kupované lahve Kombuchy recept
Přelijte čaj do lahví a pevně je zazátkujte a nechejte je stát v pokojové teplotě po 3 dny, než se vytvoří bublinky. Vložte do ledničky, aby čaj přestal kvasit a podávejte studené. Kombucha s příchutí: Postupujte jako při výrobě normální kombuchi. Ve chvíli, kdy jí přelíváte do sklenic se zátkou můž
Podobné recepty jako Kombucha z kupované lahve Kombuchy
Nálev na okurky
Naběračkou nalijeme do lahví hotový nálev. Nandáme víčka a sklenice vložíme do zavařovacího hrnce. Do hrnce dolijeme vodu. Sterilujeme při 80°C. Doba, po kterou sterilujeme, je čtvrt hodiny. Kuchař: Monika K. Publikováno: 11.06.2018 - 09:44; Kategorie: Zeleninové. Sdílejte recept s přáteli! Facebook
Podobné recepty jako Nálev na okurky
Domácí mandlový likér
Zkaramelizovanou hmotu necháme vychladnout. Mezitím připravíme podle návodu mandlový pudink a také ho necháme vychladnout. V mixéru smícháme kondenzované mléko s pudinkem, rumem, přidáme pár kapek mandlové esence a důkladně umixujeme. Hotový nápoj slijeme do lahví a uložíme v chladnu.
Podobné recepty jako Domácí mandlový likér
4 tipy na známé osvěžující koktejly: Aperol Spritz, Hugo ...
Technologii, při níž je víno plněno pod tlakem do lahví, se nazývá Charmatova metoda a používá se především u mladých, svěžích a ovocných vín. Suroviny (1 porce) Aperol spritz: soda 2 cl ; prosecco (např. Fiorbello) 6 cl; aperol 4 cl ; led; pomeranč na ozdobu; Hugo: bezinkový sirup 2 cl; šumivé víno
Podobné recepty jako 4 tipy na známé osvěžující koktejly: Aperol Spritz, Hugo ...
Griotka z višní podle mé kmotřičky recept
Poté přecedíme nejlépe přes punčochu/čistou:-)/slijeme do lahví a ucucáváme. Višně můžeme konzumovat ihned, ale pozor"po malých dávkách" ,dají se i zamrazit k pozdějšímu využití. Poznámka. Takto připravuje griotku moje 86 letá kmotřička už strašně moc let.Já jako dítě u ní na prázdninách jsem potají
Podobné recepty jako Griotka z višní podle mé kmotřičky
Sirup z lipového květu recept
Přelijeme do lahví. Uchováváme v chladnu a temnu. Poznámka. Lipový květ je nejlepší trhat po dešti a v místech, kde je malý nebo menší provoz aut. Doma jsem ho nechala asi 2 hod.na papíru,aby z něj vylezl případný hmyz. Nenašla jsem doma žádnou láhev, tak jsem to nalila do sklenic... Kuchařka: Jikot
Podobné recepty jako Sirup z lipového květu
Bezinková šťáva recept
Na 1 kg šťávy přidáme 80 dkg cukru a znovu 10 minut vaříme. Ještě teplé plníme do lahví, které pevně uzavřeme. Takto připravená bezinková šťáva vydrží v lahvích i několik let.
Podobné recepty jako Bezinková šťáva
Višňové víno
Višně rozmačkáme veřečkou v pětilitrové sklenici. Vodu svaříme s cukrem, necháme vychladnout a nalijeme na višně. Můžeme přidat kvasinky. Necháme kvasit šest týdnů.Pak stočíme z kalů do jiné nádoby, opět uzavřeme a necháme stát alespoň 1 měsíc. Potom stočíme do lahví.
Podobné recepty jako Višňové víno
Arancello pomerančový likér recept
Po týdnu přecedíme přes plátýnko a slijeme do lahví. Ochutnáváme opatrně, abychom nešli do práce s opičkou :)) :)) Poznámka. Pekelně kořeněné, pekelně aromatické a pekelně dobré arancello můžete použít jako tekutý dárek, tak jako já !! Do skleniček, pro efekt, dejte kousek kůry a koření. Zdrojem je
Podobné recepty jako Arancello pomerančový likér
Rybízový sirup recept
Martine,před plněním do lahví si udělejte zkoušku rosolovatění.Kápněte si trochu šťávy na talířek a dejte to do ledničky.Kyselina citrónová jde nahradit šťávou z citronu.Na konzervaci by to nemělo mít vliv.Důležitá je teplota,aby se to převařilo,a sterilita nádoby i víčka.Sklínky před plněním umyju
Podobné recepty jako Rybízový sirup
Meduňkový sirup recept
Akorát dávám meduňku a mátu asi tak na půl.Ještě teplé naliju do lahví od rumu,vodky atd. Naliji až pod víčko,dám lžičku alkoholu a po vystydnutí dám naležato do lednice. Máme v lednici ještě pár lahví od loňska a jsou pořád dobrý. U nás doma jinou šťávu nepijeme. Děkuji za tento recept.:yes . Odpov
Podobné recepty jako Meduňkový sirup
Kysané zelí do sklenic recept
Dobrý večer Jano kysané zelí dělám stejným způsobem jako Vy a je výborný,ale začátkem toho to roku se mě dostalo do rukou na ochutnání zelí které nebylo kysané a bylo s křenem a hořčičným semínkem a celým pepřem a mělo mléčnou barvu.A chtěl bych se Vás zeptat jestli náhodou nevíte o jaký způsob nalo
Podobné recepty jako Kysané zelí do sklenic
Sirup z květů černého bezu recept
Výluh přecedíme, vmícháme ochucený cukerný roztok a přelijeme do lahví. Uchováváme v chladu a temnu. Takto získáme kolem 2 litrů šťávy. Doporučuji pít chlazené s plátkem citronu - velice osvěžující v teplých dnech. Poznámka. Recept mam od kamaradky, ktera dava 1 citron a 50 g kyseliny citronove. Tu
Podobné recepty jako Sirup z květů černého bezu
Bezinkový sirup s mátou recept
Sirup nalijte do lahví a skladujte v lednici. Spotřebujte do 1 měsíce. Pokud chcete uchovat déle, je potřeba sirup sterilovat 30 minut na 100 °C v zavařovacím hrnci. Spotřebujte do 1 měsíce.
Podobné recepty jako Bezinkový sirup s mátou
Bezová limonáda recept
perlit začne i v chladnu po stočení do lahví.Kvasí i dál v lednici tak se nedá dlouho uchovat. Odpovědět. cvrnda (autorka receptu) 20. 6. 2014 18:06:57. opravdu plíseň nebo povlak (škraloup) od kvašení . Odpovědět. Jiří Janošec (neregistrovaný) 16. 6. 2014 19:51:18. Dobrý den, dělal jsem dvakrát pod
Podobné recepty jako Bezová limonáda
Domácí griotka 2 recept
Po šesti týdnech scedíme přes plátno, přilejeme rum a dáme do lahví. Kuchařka: Svetlana Přidat k oblíbeným Vytisknout recept . Pochutnali jste si? Sdílejte recept! Sdílet na Facebooku Poslat emailem. Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek. Alternativy k tomuto receptu . Domácí griotka z višní . Gr
Podobné recepty jako Domácí griotka 2
Kyselé zelí do skla
Kyselé zelí do skla - recept: Nakrouhané zelí promícháme se solí a kmínem nejlépe v dětské vaničce a necháme asi 2 hodiny stát, až začne pouštět šťávu. Mezitím si nachystáme asi
Podobné recepty jako Kyselé zelí do skla
Rýžové domácí víno recept
danka1965: Výraz (stáhneme do lahví) jsem pochopil tak, že jsem si koupil 2m silonové hadičky s vnitřním průměrem 8mm a opatrně jsem ji přivázal gumičkou k tyčce, kterou míchám kvas. Pak jsem jí vsunul do demižonu a jeho obsah načepoval do připravených vymytých lahví. Nedávám až na dno, abych nebral
Podobné recepty jako Rýžové domácí víno
Bezinkový sirup
Do převařené a vychladlé vody naložíme bezové květy a kyselinu citronovou. Necháme tři dny louhovat. Musí se dát pozor, aby nevznikla na povrchu plíseň! Poté scedíme přes plátno do velkého hrnce, vmícháme cukr. Až cukr úplně rozpuštěný, tak scedíme do lahví.
Podobné recepty jako Bezinkový sirup
Sirup z meduňky
Sirup nalijeme do lahví. 5. 5. Sirup mícháme se studenou vodou nebo vychlazenou minerálkou a ledem nebo můžeme tímto sirupem ochutit čaj. 6. Doporučení: 7. Domácí sirup se stejným postupem můžeme vyrobit také z máty nebo šalvěje. Podělte se s přáteli o recept Podobné recepty. Meduňkový sirup. Zázvor
Podobné recepty jako Sirup z meduňky
Koprivovy sirup recept
Nalijeme do lahví a skladujeme v chladu a temnu. Poznámka. Použila jsem hnědý cukr, je chutnější a zdravější. Kuchařka: ajulka Přidat k oblíbeným Vytisknout recept . Pochutnali jste si? Sdílejte recept! Sdílet na Facebooku Poslat emailem. Recept ...
Podobné recepty jako Koprivovy sirup
Rybízová šťáva za studena
Máme krásně voňavou rybízovou šťávičku, přelijeme do lahví s uzávěrem a můžeme začít konzumovat. Podělte se s přáteli o recept Podobné recepty. Rakytníkový sirup za studena. Rybí steak. Rychlá babiččina bábovka 100 let starý . Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty! Zaregistrujte se k odběru n
Podobné recepty jako Rybízová šťáva za studena
Salko vaječný koňak recept
Vše dobře smícháme a promixujeme. Následně slijeme do lahví.Výborné: posypání skořicí a pár kapek vanilkového extraktu.
Podobné recepty jako Salko vaječný koňak
Ořechový likér
Ořechový likér - recept: Ořechy nakrájíme na 1/4 a spolu s pomerančovou kůrou, hřebíčky a skořicí dáme do 5-ti litrové sklenice (od okurek, se širokým hrdlem).Zalijeme lihem a
Podobné recepty jako Ořechový likér
Nevařený sirup z černého rybízu
Nalejeme do lahví. 4. Ovoce můžeme použít ještě jednou,postup je stejný,použijeme však již jen 1,5 l vody,5 dkg kyseliny citronové (stačí i 3 dkg),2 kg cukru a petol. 5. Jestli-že nechceme ovoce vyhodit,přidáme 3 l čerstvého ovoce a můžeme udělat džem.Kyselina citronová se již nedává,cukr podle chut
Podobné recepty jako Nevařený sirup z černého rybízu
Angreštové víno
Recept na 5 litrů vína - sladší a silné, vyšší obsah alkoholu: 3 kg zralých angreštů rozmačkáme v kbelíku, posypeme 20 dkg cukru, přidáme trochu živné soli (pokud máme rozkvašené i jiné víno můžeme živnou sůl vynechat) a zalijeme 1 litrem vařící vody. Po vychladnutí vmícháme tekuté kvasinky nebo tro
Podobné recepty jako Angreštové víno
Domácí višňová griotka
Griotku slijte do lahví se šroubovacím uzávěrem. Višně uchovejte v uzavíratelné sklenici a využijte podle tipů níže. PRIMA TIP: Po slití griotky nám zbydou višně macerované v alkoholu a cukru. Ty rozhodně není třeba vyhazovat! Lze je skvěle využít třeba na ozdobu schwarzwaldského dortu či zmrzlinový
Podobné recepty jako Domácí višňová griotka
Ořechovka svatojánský ořechový likér recept
Potom je ořechovka hotová a můžeme ji stočit do lahví. Další možnost je využít několikalitrových dřevěných soudků, ve kterých můžete nápoj dále zkvalitnit. Osobně používám sedmilitrový akátový soudek a nechávám ořechovku ještě asi rok v něm. Než přijde na řadu další várka. Dobrou chuť!
Podobné recepty jako Ořechovka svatojánský ořechový likér
Rakytníkový sirup recept
Můžeme udělat rakytníkový med: 1 lžička namleté moučky se smíchá s 10 lžičkami medu. Můžeme také udělat rakytníkovou medicínu: 1 litr šťávy a 1,5 kg cukru mícháme do rozpuštění a plní se do lahví. Musí být uložený v chladu, užívá se 1 lžička denně.
Podobné recepty jako Rakytníkový sirup
Dýňová šťáva
Rozlijeme do lahví a necháme hodinu stát v lednici. Něco navíc: Pokud podáváte na halloweenské párty, lze přisypat potravinářské barvivo a vydávat nápoj např. za dračí krev (ačkoliv já to považuji za nezdravý a nevkusný přežitek). V případě pozdější konzumace je vhodné prolít přes sítko nebo pasírov
Podobné recepty jako Dýňová šťáva
Kvašené zelí do sklenic recept
Ne každý má možnost kvasit doma zelí v sudech, anebo zelí koupit na trhu. Toto zelí se dá podle receptu připravit i v panelákovém bytě do zavařovacích sklenic a odložit do spíže. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Kvašené zelí do sklenic
Rybízové víno
Tam necháme víno vyčistit a pak jej můžeme stočit do lahví, které řádně zazátkujeme a uložíme v chladném sklepě naležato. 6 Toto víno, především z červeného rybízu je kyselejší a i po dodatečném přislazení je stále ostré.
Podobné recepty jako Rybízové víno
Šťáva z růžových plátků
Další den plátky zalijeme 1/4 litrem studené vody, promícháme a přivedeme k varu. Po vychladnutí scedíme a vyždímáme. Svaříme se 1/4 kg cukru a se šťávou ze dvou citrónů. Horkou šťávu nalijeme do sklenic, které pevně uzavřeme a otočíme dnem vzhůru (hotové pak můžeme přelít do lahví). Šťávu pijeme s
Podobné recepty jako Šťáva z růžových plátků
Domácí griotka z višní recept
Domácí griotku přelijeme do lahví a opět uskladníme. Je jen na nás, jak dlouho nám vydrží. Poznámka. Moc dobré a už není nic co můžu k tomuto napsat.:-) Kuchařka: 45natalie Přidat k oblíbeným Vytisknout recept . Pochutnali jste si? Sdílejte recept! Sdílet na Facebooku Poslat emailem. Recept sdílelo
Podobné recepty jako Domácí griotka z višní
Recept: Borůvkové víno
Očištěné borůvky rozmačkáme,dáme do hrnce a necháme 7 dní v chladu.Pak je prolisujeme a šťávu procedíme.Čistou šťávu dáme do malého soudku-soudek musí být plný.Soudek uložíme do chladu a víno necháme kvasit bez hýbání.Ubude-li vína,doléváme jej svařenou studenou vodou.Za půl roku víno slijeme do lah
Podobné recepty jako Recept: Borůvkové víno
Bezinkový sirup recept
Taky jsem viděla, že ho paní přelila do lahví a pak navrch dala asi lžičku vodky. to prý způsobí, že to ve sklepě déle vydrží - to nemám vyzkoušené. Odpovědět. Nada (neregistrovaná) 13. 6. 2015 11:23:47. Elena Hejkalová:Ja jsem postupovala uplne stejne podle repectu a vcera 14 den jsem vse vyhodila.
Podobné recepty jako Bezinkový sirup
Šťáva z malin, jahod apod.
Šťáva z malin, jahod apod. - recept: Štávu zahřejeme na 85 °C (rychle) přidáme cukr a kyselinu, necháme rozpustit. Nevaříme! Plníme do lahví, pevně uzavřeme a skladujeme ve vodorovné
Podobné recepty jako Šťáva z malin, jahod apod.